ΕΛΛΑΔΑ. Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει την πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο, το οποίο επιχειρούσε σε κατάσβεση φωτιάς, με το αεροπλάνο να κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος και μετά να πέφτει κάτω.

Το βίντεο προβλήθηκε στην ΕΡΤ και δείχνει το σκάφος να ρίχνει νερό σε εστία φωτιάς στο έδαφος, όμως στη συνέχεια χτυπάει σε ένα δέντρο και φαίνεται να χάνει ένα κομμάτι από το φτερό. Οπότε, κάνει ελιγμό και μετά να καρφώνεται στο έδαφος, όπου σημειώνεται έκρηξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το καναντέρ είχε διμελές πλήρωμα, όχι όμως και καθίσματα που εκτοξεύονται σε περίπτωση κινδύνου. Παράλληλα, φέρεται να επιχειρούσε στην περιοχή Πλατανιστό και σε φωτιά σε δύσβατο σημείο.

Προσοχή. Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Επίσης, πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης ανέφεραν πως το καναντέρ ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Έτσι, στην περιοχή σπεύδουν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Ακόμη, ένα ελικόπτερο έχει φτάσει στο σημείο της πτώσης, για να ελέγξει την κατάσταση.

Βίντεο από τα συντρίμμια του καναντέρ:

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ανακοίνωση για τη μοιραία συντριβή εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και αναφέρει τα εξής:

«Πτώση Αεροσκάφους CL-215

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

Καρέ-καρέ η πτώση

Ακολουθούν φωτογραφίες που δείχνουν τη μοιραία βουτιά του καναντέρ, από την οποία φαίνεται να προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια να καρφώθηκε στο έδαφος:

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις