ΑΘΗΝΑ. Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασαν το πρωί της Τετάρτης οι 94 Κροάτες συλληφθέντες για τη δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ελλάδα από την Αστυνομία με στόχο τον εντοπισμό κι άλλων χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια και έχουν διαφύγει.

Νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη πέντε Κροάτες χούλιγκαν (ηλικίας 25, 41, 29, 25 και 31 ετών) στη Θεσπρωτία κατά τη διάρκεια της νύχτας (8η προς 9η Αυγούστου), για τους οποίους προέκυψε ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση προχθές το βράδυ (07/08) στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής «έχασε» τη ζωή του.

Οι πέντε Κροάτες εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβασθούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Αρχικά, προσήχθησαν στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, οι πέντε Κροάτες θα μεταφερθούν με ειδική μεταγωγή στην Αθήνα, όπως μεταδόθηκε.

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος:

«Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, υπηκοότητας Κροατίας, ηλικίας 25, 41, 29, 25 και 31 ετών, προέβησαν χθες (08/08) βραδινές ώρες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι της Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δε μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και τη διάρκεια παραμονής τους, στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους, χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας».

Χθες (08/08), συνελήφθη ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος ταξίδευε προς την Αλβανία με λεωφορείο και θεωρήθηκε ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον έλεγχο που έγινε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, αστυνομικοί τον θεώρησαν ύποπτο για συμμετοχή στα επεισόδια διότι είχε εισέλθει στη χώρα μας, την προηγούμενη ημέρα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε και ανακρίθηκε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, όπου διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στα αιματηρά γεγονότα και έτσι, συνελήφθη.

Σήμερα (09/08), θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες για τα φονικά επεισόδια, εις βάρος των οποίων αναμένεται να ασκηθούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά πληροφορίες.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σκληροί και αμίλητοι οι Κροάτες στη ΓΑΔΑ – Αρνούνται τα πάντα για τη δολοφονία

Από τους 94 συλληφθέντες για τα ακραία επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι 89 είναι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι σκληροπυρηνικοί «Bad Blue Boys» που διέσχισαν τα μισά Βαλκάνια και βρέθηκαν στην Αθήνα για να κάνουν επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία είχε ως τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου φίλου της Ένωσης, Μιχάλη Κατσουρή. Η ΕΛΑΣ, μετά την πρωτοφανή και αδιανόητη αδράνεια, προχώρησε στις συλλήψεις και πλέον εντείνει τις έρευνες για να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας.

Οι συλληφθέντες δίνουν δείγματα DNA έτσι ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας, ωστόσο, στη διάρκεια των ανακρίσεων στη ΓΑΔΑ οι Κροάτες αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από… στρατιώτες. Τα λόγια τους είναι λίγα, μετρημένα και καλά μελετημένα ενώ εμφανίζονται αρκετά σκληροί και καθόλου αγχωμένοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Κροάτες έλεγαν στους Αστυνομικούς πως δεν είχαν καμία πρόθεση για να δημιουργήσουν επεισόδια και ήρθαν στην Ελλάδα απλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα τους. Στην επισήμανση ότι δεν θα μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο, αφού υπήρχε απαγόρευση μετακινήσεων από την UEFA, ανέφεραν πως το γνώριζαν και πως για αυτό ήθελα να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από κάποια καφετέρια κοντά στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε στο Mega, οι Κροάτες φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι υπήρξαν οικογένειες Ελλήνων που τους επιτέθηκαν πρώτοι και έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια! Στο ερώτημα, όμως, για το γιατί είχαν εξοπλιστεί με φουλ φέις, ρόπαλα, μαχαίρια και κάθε λογής πολεμοφόδια δεν έδωσαν καμία απάντηση. Επίσης, οι Κροάτες κρατάνε κλειστό το στόμα τους αναφορικά με το αν είχαν Έλληνες συνεργάτες σε όλη αυτή την επιχείρηση και δεν έχουν κάνει καμία αναφορά.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις