ΕΛΛΑΔΑ. Τη νέα ρυθμιστική για την κυνηγετική περίοδο 2023-2024 υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην οποία η βασική διαφορά είναι η πρόβλεψη να επιτραπεί για πρώτη φορά το κυνήγι του αγριογούρουνου από τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης του κυνηγετικού έτους, ενώ μέχρι πέρυσι το κυνήγι του εν λόγω είδους ξεκινούσε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε μετά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα στη νέα ρυθμιστική παρατείνεται, επίσης για πρώτη φορά, κατά δέκα ημέρα το κυνήγι για τα υδρόβια - από 31 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου ενώ κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10η Μαρτίου του 2024.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι απαγορεύεται το κυνήγι στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων και στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών. Όπως, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, κ.ά.

Στην υπουργική απόφαση παρατίθενται τα 36 είδη που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, τα οποία εντάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  1. Θηλαστικά
  2. Πουλιά δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά.,
  3. Πουλιά υδρόβια και παρυδάτια.

Δείτε πίνακες με το τι ισχύει ανά είδος

Σημειώνεται ότι τα τέλη για την έκδοση τοιπικής άδειας θήρας διαμορφώνονται στα 10 ευρώ, της περιφερειακής στα 30 ευρώ και της γενικής θήρας στα 60 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για την φετινή κυνηγετική περίοδο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις