ΧΑΝΙΑ. Επελαύνουν οι λαγοκέφαλοι στις θάλασσες της Κρήτης, όπως στα Χανιά. Στην παραλία του Φραγκοκάστελου, κόσμος εντόπισε ένα ακόμα τέτοιο ψάρι στα ρηχά, δίπλα στην αμμουδιά και το έβγαλαν έξω.

Mετά τον λαγοκέφαλο που δάγκωσε κολυμβήτρια τον Δεκαπενταύγουστο στο Μαράθι Χανίων, άλλος ένας έκανε την εμφάνισή του, αυτή τη φορά στην παραλία του Φραγκοκάστελου.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα κολυμπούσε αρκετά βαθιά, όταν ένιωσε ένα δάγκωμα στην περιοχή του γλουτού, πάνω από το μαγιό.

Εκείνη τη στιγμή, είδε ότι την είχε δαγκώσει ένα μεγάλο ψάρι, το οποίο αναγνώρισε και κατάλαβε πως πρόκειται για λαγοκέφαλο, αφού είδε τα δόντια του.

Την Παρασκευή (18.08.2023), ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, στην παραλία του Φραγκοκάστελου Χανίων, εμφανίστηκε το ψάρι με τα χαρακτηριστικά δόντια του να είναι εμφανή.

Ο λαγοκέφαλος σε… όλο του το μεγαλείο:

Ως γνωστόν, οι λαγοκέφαλοι είναι δηλητηριώδεις αν καταναλωθούν, πράγμα που απαγορεύεται απολύτως. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δαγκώσουν και με τα ιδιαίτερα κοφτερά δόντια τους να προκαλέσουν μεγάλο τραύμα. Το δάγκωμα, πάντως, δεν είναι τοξικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις