ΛΑΓΚΑΔΑΣ. Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών καταδικάστηκε 31χρονος Τούρκος, ο οποίος έσπασε μπάρα στα διόδια Λαγκαδά, καθώς έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και στη συνέχεια επιτέθηκε στους δύο πυροσβέστες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ο νεαρός μουσουλμάνος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Παρότι το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να μην ανασταλεί, η έφεση που άσκησε έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria, μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, το όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος για να μεταβεί στην Αυστρία ανατράπηκε και η μηχανή εκτοξεύτηκε στα 50 μέτρα, προκαλώντας φωτιά σε ξερά χόρτα.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για τον βοηθήσουν και τον βρήκαν να προσεύχεται σε ειδικό χαλάκι. Τότε, ο κατηγορούμενος τούς επιτέθηκε, καθώς, όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς, οι πυροσβέστες πάτησαν πάνω στο χαλί του, κάτι που θεώρησε ασέβεια.

Οι καταθέσεις των πυροσβεστών

Οι δύο πυροσβέστες που κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες τόνισαν ότι, βλέποντάς τον σε κατάσταση προσευχής, περίμεναν μέχρι να τελειώσει και δεν τον ενόχλησαν.

«Δεν πατήσαμε στο στρωμένο χαλάκι και, αφού διαπιστώσαμε πως είναι καλά, περιμέναμε να τελειώσει την προσευχή του. Ξαφνικά ο συνάδελφός μου δέχθηκε σωρεία χτυπημάτων και στη συνέχεια χτύπησε κι εμένα. Έδειξε με το δάχτυλο ψηλά και είπε "Αλλάχ Ακμπάρ"», κατέθεσε ο ένας πυροσβέστης.

«Ήταν γονατιστός με κλειστά μάτια και δεν τον ενοχλήσαμε καθόλου. Τον πλησίασα μόνο για να δω αν είναι καλά γιατί είχε χτυπήσει. Αιφνιδιάστηκα όταν μας επιτέθηκε», τόνισε με τη σειρά του ο δεύτερος.

Η απολογία του 31χρονου

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είδε τη μπάρα των διοδίων όταν οδηγούσε και ότι στη συνέχεια δεν επιτέθηκε ο ίδιος στους πυροσβέστες αλλά πως τον χτύπησαν αυτοί πρώτοι.

Μόλις άκουσε την ποινή που του επιβλήθηκε από το Τριμελές
Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 31χρονος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως τρία χρόνια είναι πάρα πολλά για το παράπτωμά του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις