ΕΛΛΑΔΑ. Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, με τις φωτιές να μαίνονται σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία, Εύβοια και Κομοτηνή ενώ σε εξέλιξη είναι και δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Αττική και συγκεκριμένα στη Φυλή και τον Ασπρόπυργο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες από αέρος και εδάφους, ωστόσο το έργο τους δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στις περισσότερες περιοχές.

Η Ελλάδα προχώρησε στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα παροχής εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έξι χώρες έχουν ανταποκριθεί και προσφέρουν βοήθεια σε επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη ενώ έφτασαν στη χώρα και 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Επίσης, φθάνουν 64 πυροσβέστες με νέα οχήματα και 1 ελικόπτερο από την Τσεχία, 1 αεροσκάφος από την Κροατία, 2 αεροσκάφη από τη Γερμανία και 2 αεροσκάφη από τη Σερβία.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ, «συνολικά 120 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο είναι οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στη χώρα μας προκειμένου να παρέχουν κάθε συνδρομή στον τομέα της δασοπυρόσβεσης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις