ΚΡΗΤΗ. Ένας έφηβος Ελληνοκαναδός δεύτερης γενιάς έπαιξε λύρα τον Δεκαπενταύγουστο στο χωριό καταγωγής του, τον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδας στην Κρήτη και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το γλέντι πήρε φωτιά και ο γνωστός καλλιτέχνης Δημήτρης Κουνάλης έδωσε συγκινημένος συγχαρητήρια στον μικρό Πάρι, λέγοντάς του να συνεχίσει γιατί έχει μεγάλο ταλέντο.

Σύμφωνα με το neakriti, ο μικρός Πάρις Παπαδάκης, όπως ονομάζεται, είναι ένας αυτοδίδακτος λυράρης της ομογένειας. Δεν του έμαθαν λύρα δάσκαλοι αλλά από μόνος του διατηρώντας στον μακρινό Καναδά την Κρήτη και τους ήχους της ζωντανούς.

Ο παππούς του ξεκίνησε πριν από δεκαετίες από τον Άγιο Βασίλειο Βασίλειο Πεδιάδας μετανάστης στον Καναδά. Εκεί γεννήθηκε ο πατέρας του Πάρι, Ματθαίος και ο Πάρις και τα άλλα 4 αδέρφια του επίσης στον Καναδά. Ο Πάρις παίζει λύρα σαν επαγγελματίας, ο αδερφός του λαούτο ενώ και τα πέντε αδέρφια, 4 αγόρια και ένα κορίτσι χορεύουν κρητικούς χορούς με μοναδικό αέρα.

Η οικογένεια Παπαδάκη βρίσκεται στην Κρήτη από τον περασμένο Μάιο για διακοπές και τον Οκτώβριο θα επιστρέψουν στον Καναδά.

Τα βίντεο από το γλέντι του Δεκαπενταύγουστου στον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδας έχουν ήδη γίνει viral στο TikTok.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις