ΕΛΛΑΔΑ. Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου Αντώνη Kαργιώτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το πλήρωμα του «Blue Horizon» τον πέταξε στη βίαια θάλασσα στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα που εκείνο ήταν έτοιμο για αναχώρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το πόρισμα της ιατροδικαστικής που διενήργησαν ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλίας Μπογιόκας και ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης έδειξε ότι ο θάνατος του 36χρονου οφείλεται σε «πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος και κάκωσης κεφαλής».

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές διαπιστώθηκε ότι είχε χτύπημα στο κεφάλι ενδεχομένως από τον καταπέλτη το οποίο ενδεχομένως να συνετέλεσε στον πνιγμό κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να διαπιστωθεί ιατροδικαστικά.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς την διαχείριση του περιστατικού διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Νέο σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατό του

Ένα ακόμη σοκαριστικό βίντεο από την αδιανόητη τραγωδία που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα που το πλοίο Blue Horizon αναχωρούσε για το Ηράκλειο της Κρήτης, αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τραγικό θάνατο στη θάλασσα βρήκε ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης.

Το βίντεο φαίνεται να κατέγραψε επιβάτης άλλου πλοίου και σε αυτό ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει «πάρτε τον, σώστε τον άνθρωπο, μαζέψτε τον» καθώς ο άτυχος 36χρονος προσπαθεί να μείνει στην επιφάνεια του νερού.

Οι εικόνες και όσα διαδραματίζονται είναι συγκλονιστικές…

Για ανθρωποκτονία από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, κατηγορούνται οι 4 ναυτικοί του Blue Horizon που έχουν συλληφθεί μετά τα βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να πετούν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο που ήθελε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι κατηγορούμενοι, καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος θα απολογηθούν στην εισαγγελία σήμερα το μεσημέρι, κι ενώ ακόμη δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα για το «έγκλημα».

Ποιος ήταν ο 36χρονος Αντώνης

Νεκρός είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr. Οργή και αγανάκτηση επικρατεί και στον τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος του πληρώματος.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις