ΕΛΛΑΔΑ. Σοκ βρίσκεται στην κοινωνία της Κρήτης από τον τραγικό χαμό του 36χρονου, στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ενώ προσπαθούσε να προλάβει το πλοίο πλήρωμα του Blue Horizon, τον πέταξαν στη θάλασσα.

Ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους στον Άγιο Νικόλαο. Προερχόταν από μια πολυμελή οικογένεια - είχε 10 αδέρφια - και έκανε όποια δουλειά μπορούσε. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε ένα οπωροπωλείο. Ζούσε μαζί με έναν εκ των αδερφών του, ο οποίος ενημερώθηκε για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη νωρίς το πρωί. Ο άνδρας δεν άντεξε στο άκουσμα της τραγικής είδησης και λύγισε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια έτερου αδερφού του 36χρονου, ο οποίος μίλησε στο Creta24, για το πως ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.

Τα σπαρακτικά λόγια του αδερφού

«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου» μας είπε ο αδερφός του αδικοχαμένου Αντώνη , Νίκος Καρυώτης. «Ο αδερφός μου» συνεχίζει ο Νίκος, «ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερη δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε».

Σύμφωνα με το ίδιο, ο αδερφός του είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».

Ο ίδιος ενημερώθηκε στις 3 τα ξημερώματα για το απίστευτο περιστατικό από έναν λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο. «Δεν ξέρουμε κάτι άλλο περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση».

«Υπήρχε αναστάτωση, ο καπετάνιος μας έκλεισε την πόρτα»: Οργή για το πλήρωμα, απάθεια για την ανθρώπινη ζωή - Σοκαριστικά βίντεο

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος», σοκαριστική μαρτυρία από επιβάτη που είδε όλα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά, με τον 36χρονο που έσπρωξαν στη θάλασσα και πνίγηκε.

Το εξοργιστικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως φαίνεται από τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος ανεβαίνει τρέχοντας πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε για το Ηράκλειο Κρήτης.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να τον απωθούν ενώ ο άντρας προσπαθεί να μπεί στο πλοίο. Κι ενώ ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται, ο άνδρας πέφτει στο νερό και οι μηχανές του πλοίου ήταν εν κινήσει. Λίγο αργότερα, ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Για την υπόθεση αυτήν συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος.

«Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό»

Επιβάτης που ήταν παρών στο περιστατικό, μίλησε στο MEGA περιγράφοντας την σκηνή.

«Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό».

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν.

«Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο, ότι ρίχνει μια ματιά (σ.σ. ο ύπαρχος) λες και έπεσε… και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο».

Attica Group: Η ανακοίνωση της εταιρείας για τον νεκρό 36χρονο επιβάτη στο Blue Horizon

Η ανακοίνωση της εταιρείας Attica Group για τον νεκρό 36χρονο επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απώθησή του στη θάλασσα από προσωπικό του πλοίου Blue Horizon.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος». Η εισαγγελία Πειραιά διέταξε την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Αυτό ήταν το σοκαριστικό μήνυμα της εταιρείας μετά τον θάνατο του 36χρονου.

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση», είχε ακουστεί λίγο νωρίτερα από τα μεγάφωνα στο εσωτερικού του πλοίου.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος» αναφέρει σε ανάρτησή του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» συμπλήρωσε.

Το εξοργιστικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως φαίνεται από τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος ανεβαίνει τρέχοντας πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε για το Ηράκλειο Κρήτης.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να τον απωθούν ενώ ο άντρας προσπαθεί να μπει στο πλοίο. Κι ενώ ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται, ο άνδρας πέφτει στο νερό και οι μηχανές του πλοίου ήταν εν κινήσει. Λίγο αργότερα, ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Πηγή: Mag24

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις