ΑΘΗΝΑ. Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 8χρονου που δολοφονήθηκε στο Ζεφύρι, όταν μια σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών δύο οικογενειών.

Ήταν απόγευμα Σαββάτου, όταν στον καταυλισμό των Ρομά όπου έμενε ο 8χρονος, δυο ομάδες συμμοριών άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με όπλα και καραμπίνες. Ο μικρός Παναγιώτης εκείνη την ώρα είχε βγει από το σπίτι του χωρίς να το καταλάβει η μητέρα του και βρέθηκε εν μέσω των πυρών.

Μια σφαίρα από καραμπίνα για αγριογούρουνα τον βρήκε στο κεφάλι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Η μητέρα όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί ειδοποίησε την αστυνομία. Το παιδί μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο Παίδων, όμως κατέληξε.

Ο πατέρας του 8χρονου που δεν βρισκόταν στο σημείο όταν έγινε το περιστατικό είναι συντετριμμένος. Όπως είπε, η οικογένειά του δεχόταν απειλές.

«Δεν ήμουν εδώ την ώρα που έπεσαν οι πυροβολισμοί. Ήρθα σπίτι και είδα αίματα, με κράτησαν εδώ οι αστυνομικοί. Μετά με πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου και μου είπε ότι το παιδί δεν ζει», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Στο ερώτημα αν δέχονταν απειλές, ο πατέρας του νεκρού παιδιού απάντησε: «Μας απειλούσαν συνέχεια. Συνέχεια έρχονταν εδώ και έριχναν. Έκαψαν και τα δύο σπίτια».

Ζεφύρι: Η μητέρα υπέδειξε ως δολοφόνους τους νονούς του 8χρονου

Η μητέρα του παιδιού ανέφερε ότι ανάμεσα στους δράστες είναι οι νονοί του παιδιού.

«Το παιδί το βρήκε στο μάτι. Οι δολοφόνοι πρέπει να μπουν μέσα. Έχουμε φασαρίες, πολλές φορές προσπαθούν να μπουν μέσα. Αυτοί που βάφτισαν τον γιο μου, οι ίδιοι τον σκότωσαν. Οι καταραμένοι πρέπει να μπουν όλοι μέσα», δήλωσε την Κυριακή.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μετά το περιστατικό στο Ζεφύρι και μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις