ΕΛΛΑΔΑ. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, ο Αίας Μανθόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αίαντας Μανθόπουλος ήταν εγκεφαλικά νεκρός και η οικογένειά του έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Αίας Μανθόπουλος: Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Αττικόν για τον θάνατό του

Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία ο Αίας-Γεώργιος Μανθόπουλος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του.

Καθηγητής Ηρακλής Τσαγκάρης/Ο Διοικητής του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», Διευθυντής Β' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας Σπυρίδων Αποστολόπουλος, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Αίας Μανθόπουλος: Κατέρρευσε μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δημόσιου νοσοκομείου, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο το βράδυ της συγκεκριμένης ημέρας, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Παιανία, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και οικείοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Αρχικά, εισήχθη στη ΜΕΘ, αλλά στη συνέχεια, επειδή πήγαινε καλύτερα, μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας. Την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, έπαθε υποτροπή και μπήκε ξανά στη ΜΕΘ, όπου και πάλευε για τη ζωή του -αλλά δεν τα κατάφερε.

Αίας Μανθόπουλος: Η τελευταία έκκληση της συζύγου του

Το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, η σύντροφός του, Ελισάβετ Σταμοπούλου, είχε επιβεβαιώσει στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι ο ηθοποιός νοσηλευόταν. «Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει» είπε πιο συγκεκριμένα.

Αν και είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο, τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί από την υποκριτική και τα «φώτα» της δημοσιότητας. Η τελευταία φορά που τον «εντόπισαν» οι φωτογράφοι σε δημόσια εμφάνιση, ήταν στην κηδεία Λάκη Παπαστάθη, τον Μάρτιο, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Αίας Μανθόπουλος: «Θα τον θυμόμαστε ως νέο, λαμπερό και ταλαντούχο» λέει ο Μανούσος Μανουσάκης

Το δικό του «αντίο» στον ηθοποιό Αίαντα Μανθόπουλο είπε μέσω του enikos.gr o σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

«Δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει την άνιση αυτή μάχη», σημείωσε ο σκηνοθέτης για τον θάνατο του ξαδέλφου του.

Και συμπλήρωσε: «Πάλεψε σκληρά, είχε μία δύσκολη μάχη αλλά δυστυχώς ηττήθηκε. Θα τον θυμόμαστε για πάντα ως νέο, λαμπερό και ταλαντούχο. Του εύχομαι καλό ταξίδι από καρδιάς».

Αίας Μανθόπουλος: Το «βρε Αία» του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ένας από τους ρόλους που τον καθιέρωσαν δεν ήταν άλλος από αυτόν του Αία, στη σειρά των Ρήγα – Αποστόλου “Δύο Ξένοι” που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του MEGA, τις σεζόν 1997-1999.

Εκεί, ο Αίας Μανθόπουλος υποδύθηκε τον αφελή σύντροφο της Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) και πρωταγωνιστή στη σειρά που σκηνοθετούσε ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς (Νίκος Σεργιανόπουλος) με τη βράση “βρε Αία, βρε Αία” να έχει αφήσει τη δική της ιστορία στη θρυλική ρομαντική κωμική σειρά.

Ο ίδιος μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει την ιστορία πίσω από αυτή τη φράση αλλά και πώς ‘εισέβαλε’ στα σενάρια των δημιουργών.

“Όταν ήμασταν με τον Νίκο στο Κρατικό παλιά με πείραζε και μου έλεγε ‘βρε Αία, βρε Αία’ και όταν βρέθηκα στους ‘Δύο Ξένους’ και ήταν και χιουμοριστικό αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την πλάκα και μέσα στο πλατό ενώ δεν ήταν γραμμένο”, είχε δηλώσει.

Η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά ήταν στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη “Το Κόκκινο Ποτάμι” πριν τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις