ΕΛΛΑΔΑ. Τελικά δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξαναχτύπησε στον Άγιο Παντελεήμονα, που όμως για ακόμα μια φορά συνταράσσεται από την ιαχή Αλλαχού Ακμπάρ.

Πάνω στον άντρα, που τελικά είναι από την Παλαιστίνη και όχι την Συρία όπως δήλωσε, βρέθηκαν το πράσινο βιβλίο ψαλτήρι του κορανίου, αντίγραφο ψαλμών του Λουκά κατά άλλες πηγές, και το μαχαίρι που σόκαρε τους πάντες όταν εντοπίστηκε πάνω του. Η λάμα δεν είναι συνηθισμένη, αλλά έχει καμπυλώσεις και το μήκος του μαχαιριού είναι 34 εκατοστά.

Σοκάρει η καθηλωτική περιγραφή του νεωκόρου:

«Είχε ανέβει στο ψαλτήρι, σκάλιζε τα βιβλία των ψαλτών. Κάποια στιγμή πέφτει στα γόνατα και βγάζει ένα βιβλίο με αραβικούς χαρακτήρες», είπε.

Διάχυτος ο φόβος στους ορθόδοξους ιερείς

Ο φόβος είναι διάχυτος στην περιοχή. «Δεν ξέρω» θα απαντήσει ο ιερέας του ναού στο ερώτημα «πώς είναι η περιοχή».

Όλα ξεκίνησαν χτες το απόγευμα όταν μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αχαρνών. Ο αλλοδαπός κρατούσε και ένα σακίδιο και αυτό κίνησε την υποψία του νεωκόρου που φοβήθηκε τα χειρότερα, και ξαφνικά με αιφνιδιασμό άρχισε την προσευχή.

Ο νεωκόρος προσπάθησε να αποφύγει τα χειρότερα και του είπε να φύγουν από την εκκλησία. Του είπε πως κλείνει ο ναός για να καταφέρει να τον βγάλει, αλλά αντ΄ αυτού κλιμακώθηκε και ο Παλαιστίνιος άρχισε να φωνάζει Αλλάχου Άκμπαρ.

Ο νεωκόρος φώναξε την αστυνομία. Στο συντονιστικό, που είναι σε μέγιστη εγρήγορση, χτύπησε κόκκινος συναγερμός και άμεσα δόθηκε εντολή να κινηθούν άπαντες οι διαθέσιμοι σταθμοί στο σημείο.

Η ΟΠΚΕ κατεύθασε με πάρα πολύ ισχυρές δυνάμεις, αφού δεν ήξεραν πόσο σοβαρό ήταν το περιστατικό και πόσο μπορούσε να κλιμακώσει.

Πρωτοφανές επίπεδο ασφαλείας στις κρατικές αρχές

Άλλωστε, στην αστυνομία έχει σημάνει κατακόκκινος συναγερμός, με την επιτήρηση στόχων να είναι στο ύψιστο υψηλό σημείο και τις αρχές να αναζητούν την φύλαξη κάθε πιθανού στόχου και τον εντοπισμό έγκαιρά κάθε προπαρασκευαστικής ενέργειας που θα μπορούσε να στραφεί κατά στόχων Ισραηλινού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Στον Ιερό Ναό ο 24χρονος άνδρας δεν ήταν συνεργάσιμος. Οι αστυνομικοί πήγαν να τον βγάλουν και αντιστάθηκε και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Αρχικά πιστεύτηκε πως ήταν ο ίδιος που είχε ξαναμπεί ανήμερα Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά τελικά δεν ήταν. Εκείνος ήταν από την Συρία και αυτός από την Παλαιστίνη και μόλις 10 ήμερες στην Ελλάδα.

Ο πανικός μεγάλωσε πολύ όταν ο Παλαιστίνιος αρχικά δήλωσε ότι δεν γνώριζε πώς βρέθηκε στην κατοχή του το τεράστιο μαχαίρι και μετά το άλλαξε και στη συνέχεια είπε ότι το πήρε κατά λάθος από το σπίτι όπου διέμενε, δηλαδή ένα υπόγειο στην οδό Αχαρνών, αλλά το ξανάλλαξε και είπε πάλι τελικά ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά και πάλι δεν έδωσε λεπτομέρειες και έτσι δεν έπεισε.

Ο ίδιος έχει ένα μυστήριο για την ταυτότητα του και λέει πως είναι 2 μήνες στην Ελλάδα και στην εκκλησία μπήκε για να ζητήσει βοήθεια για να φέρει την γυναίκα και τα παιδιά του που έχουν ξεμείνει στην Τουρκία. Δεν έπεισε όμως την αστυνομία, που με βαριά δικογραφία τον παραπέμεπει στις δικαστικές αρχές, ενώ το πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό έχει ενδεικτικά αναλάβει η κρατική ασφάλεια που πήρε την υπόθεση από το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονος.

«Δεν χρειάζεται πανικός»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε στο MEGA πως οι πολίτες δεν χρειάζεται να πανικοβάλλονται, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τόσο η αστυνομία όσο και η Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα, με όσα δήλωσε η ίδια, ο 24χρονος θα βρίσκεται υπό διερεύνηση για τα επόμενα 24ωρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις