ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. «Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς» είχε πει μία 39χρονη εθελόντρια, που τσιμπήθηκε από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Τα συγκλονιστικά λεπτά της υπερπροσπάθειας των διασωστών του ΕΚΑΒ για να κρατήσουν στη ζωή τη γυναίκα κατέγραψε σε βίντεο μέλος του πληρώματος της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ.

Ήταν το απόγευμα της 26ης Μαϊου, όταν η 39χρονη Κωνσταντίνα, εθελόντρια ερπετολόγος, κλήθηκε να εγκλωβίσει μία οχιά στο 64ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, την οποία είχε εντοπίσει καθηγητής του σχολείου. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Η γυναίκα έπαθε αναφυλακτικό σοκ. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες του ΕΚΑΒ. Βλέποντας την σοβαρότητα της κατάστασης της κοπέλας, ειδοποίησαν ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο από την διάσωση της κοπέλας καταγράφονται οι συγκλονιστικές προσπάθειες που καταβάλει ο γιατρός της κινητής μονάδας για να την διασωληνώσει. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι σκληρές και μαρτυρούν τον ζήλο με τον οποίο αγωνίζονται οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Ο γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσέφεραν επιτυχώς τις πρώτες βοήθειες στην 39χρονη και τη μετέφεραν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Η εθελόντρια ερπετολόγος έδωσε μία ακόμα σκληρή μάχη στην εντατική για 8 μέρες, αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη. Έπειτα, βγήκε από την μονάδα της εντατικής, καθώς η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε σημαντική βελτίωση. Η 39χρονη βγήκε νικήτρια από την πολυήμερη μάχη στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της, στην αγκαλιά του 5χρονου παιδιού της.

«Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, δεν θα υπήρχα σήμερα»

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες, η Κωνσταντίνα εξιστορεί τα όσα έζησε εκείνη τη μέρα και ευχαριστεί θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ που της έσωσαν τη ζωή, όπως τονίζει. «Πήγα να απεγκλωβίσω το ζώο από το σχολείο. Κατά την επιχείρησή μου και με έναν λίγο λάθος χειρισμό δικό μου, δέχθηκα ένα δάγκωμα το οποίο με έφερε σε μία δύσκολη κατάσταση» περιγράφει η 39χρονη ερπετολόγος. «Εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν αντιλήφθηκα τίποτα» πρόσθεσε. «Ζήτησα από τον δάσκαλο του σχολείου να έρθει σε άμεση επικοινωνία με το ΕΚΑΒ γιατί ένιωσα ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση» εξηγεί η Κωνσταντίνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να τονίσω τη σημαντικότητα της ύπαρξης του ΕΚΑΒ» ανέφερε, ενώ συγκλόνισε με το μήνυμά της λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, εγώ δεν θα υπήρχα, δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ και δεν θα έκανα το βίντεο». Κλείνοντας, ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ και το προσωπικό για την άμεση και σωτήρια επέμβαση. «Αν με ρωτούσε κανείς, ‘Κωνσταντίνα, τι είναι για σένα το ΕΚΑΒ; θα έλεγα ‘μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις