ΚΩΣ. Από την πρώτη στιγμή φώναζε για την αθωότητά του, αλλά κανείς δεν πίστευε. Αρνιόταν πεισματικά την ενοχή του αλλά η δικαιοσύνη τον έστειλε στη φυλακή όπου έμεινε για τρία χρόνια, πριν υπάρξει η απόλυτη ανατροπή που τον δικαίωσε.

Ο άνθρωπος που αρχικά κατηγορήθηκε για το φόνο της 43χρονης φίλης του το 2014 στην Κω μιλά στο protothema.gr λέγοντας ότι «υπάρχει Θεός, τελικά. Με λυπήθηκε ο Θεός και βοήθησε να φανερωθεί η αλήθεια. Πραγματικά, τώρα μπορώ να πω ότι νιώθω δικαιωμένος μετά από πολλές ταλαιπωρίες. Κανείς δεν με πίστευε ότι είμαι αθώος. Όλοι νόμιζαν ότι εγώ την σκότωσα και με έκλεισαν στη φυλακή άδικα».

Για τα χρόνια που πέρασε πίσω από τα κάγκελα λέει: «Τρία χρόνια από τη ζωή μου, τα πέρασα πίσω στη φυλακή ενώ ήμουν αθώος και το φώναζα αλλά κανείς δεν με άκουγε. Ήταν τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής μου. Δεν υπάρχει πιο σκληρό πράγμα να σε «βαφτίζουν» δολοφόνο χωρίς να έχεις κάνει κανένα έγκλημα. Ένιωθα την τιμή μου και την αξιοπρέπεια μου να καταστρέφονται κι εγώ να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Τα παιδιά μου στενοχωριόντουσαν να ακούνε ότι ο πατέρας τους ήταν ένας δολοφόνος».

«Η γυναίκα αυτή ήταν φίλη μου, συζούσα μαζί της και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου και να αφήσω πίσω αυτόν τον εφιάλτη που μέσα μου θα με σημαδεύει για πάντα» καταλήγει.

Κως: Η μεγάλη ανατροπή στο έγκλημα

Κως: «Όλοι έλεγαν ότι τη σκότωσα, με λυπήθηκε ο θεός και βγήκε η αλήθεια»



Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατική», ένας Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Γερμανία για κλοπή σε κατάστημα είναι ο δράστης της δολοφονίας της 43χρονης. Η αποκάλυψη έγινε από το παλαμικό αποτύπωμά του ενώ ακολούθησε και η ομολογία του εγκλήματος.

Τον Απρίλιο του 2023 η «Δημοκρατική» αποκάλυψε ότι αποδείχθηκε η μη εμπλοκή του 54χρονου, που είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, στο ειδεχθές έγκλημα. Ετσι αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, και ανήκαν σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου διεπράχθη το έγκλημα.

Στην προηγούμενη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, αστυνομικός είχε καταθέσει ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο έγκλημα να έγινε από τον κατηγορούμενο μέσα σε 6 λεπτά και συγκεκριμένα από την 01.38 που αναχώρησε από την εργασία του σε φούρνο και την 01.44 όταν τηλεφώνησε για να ενημερώσει για το έγκλημα τις Αρχές. Το Δικαστήριο είχε παραγγείλει να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες του ζαχαροπλαστείου όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος μέχρι τον τόπο του εγκλήματος και περαιτέρω να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν σε κινητά τηλέφωνα.

Από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων) υποβλήθηκε αρμοδίως έτσι έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, επιβεβαιωτική των ισχυρισμών του κατηγορούμενου που έδειξε ότι τηλεφωνούσε στην σύντροφό του και ότι δεν δικαιολογείται να έχει διαπράξει το έγκλημα την ώρα που φέρεται να τελέστηκε, καθώς ήταν στην εργασία του!

Κως: Το χρονικό της υπόθεσης

Την 14η Απριλίου 2014 στις 13.54 ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω ότι μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην περιοχή Πλατάνι. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο στις 14.00, όπου τους ανέμενε ο 54χρονος, ο οποίος τρεμάμενος, φώναζε: «Την σφάξανε ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, ποιος το έκανε ρε παιδιά;».

Ο 54χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, όπου εντός του μπάνιου υπήρχε το πτώμα της 43χρονης. Το πτώμα βρισκόταν σε ύπτια θέση, ήταν γυμνό από την μέση και κάτω και το εσώρουχό της τραβηγμένο στο ύψος των γονάτων και έφερε μία εγκάρσια τομή μήκους οκτώ με δέκα εκατοστά περίπου στην περιοχή του αιδοίου, ένα τραύμα από τέμνον όργανο στην περιοχή της καρωτίδας και μία τομή στην εξωτερική πλευρά του αριστερού στήθους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και ότι το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή. Ο 54χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος με τα κλειδιά του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα, ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.

Ο 54χρονος, που βρισκόταν προηγουμένως σε ζαχαροπλαστείο, στο οποίο εργάζεται, σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, προέβαλε άλλοθι. Ο εργοδότης του επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στην εργασία του, ενώ το ίδιο προέκυψε από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση υπαλλήλων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του επέμειναν στο γεγονός ότι από τις έρευνες που διενεργήθηκαν προέκυψε ότι στον χρόνο που έγινε το έγκλημα ο ίδιος ήταν στην εργασία του, ενώ παραπέρα υποστήριξαν ότι ο φονιάς κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς και από τις έρευνες DNA δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του, ενώ βρέθηκε σε νύχι, στο δεξί χέρι και στο παντελόνι του θύματος γενετικό υλικό από άγνωστο άνδρα.

Στον χώρο της κουζίνας βρέθηκε ένα μαχαίρι κοπής ψωμιού, μήκους 31 εκατοστών, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ποτήρι μαζί με άλλα πλυμένα μαχαιροπίρουνα και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πέριξ του σημείου στο οποίο ενώνεται η λάμα με την χειρολαβή, αποξηραμένο αίμα καθώς και δερματικό ιστό στα δόντια του.

Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων, άκουσαν φωνές (στα Ρουμάνικα…) και έκκληση για βοήθεια από το συγκεκριμένο διαμέρισμα γύρω στη μία το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα (γύρω στη μία και μισή), εμφανίστηκε συγκλονισμένος και τρεμάμενος ο σύντροφός της, λέγοντας ότι τη βρήκε σφαγμένη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις