ΒΟΛΟΣ. Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βόλο μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα ένα κοριτσάκι 4 μηνών, που παρασύρθηκε από μηχανή το βράδυ του Σαββάτου (04/11).

Όπως αναφέρει το gegonota.news, το τροχαίο σημειώθηκε στις 10 το βράδυ στην συμβολή των οδών Αντωνοπούλου με Ιάσονος στο κέντρο του Βόλου. Ο παππούς της μικρής έβγαζε το κοριτσάκι από το αυτοκίνητο για να την τοποθετήσει στο καρότσι.

Εκείνη τη στιγμή, ένας 33χρονος οδηγός μηχανής έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω τους, τραυματίζοντας τον 53χρονο παππού του βρέφους ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ο ίδιος. Το παιδί βρέθηκε στον δρόμο με σοβαρά τραύματα στο στο κεφάλι.

Με ταξί στο νοσοκομείο

Η γιαγιά του βρέφους, μια γυναίκα 45 ετών, άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μπήκε αμέσως σε ταξί, ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει για να δει τι συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας.

Ο οδηγός ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο μηδέν έφτασε στο νοσοκομείο, με το μωρό και την γιαγιά του. Ο διεθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κκινητοποιεί νευροχειρουργούς, χειρουργούς, αναισθησιολόγους και παιδιάτρους, ενώ σε δεύτερο χρόνο έφτασαν οι γονείς του παιδιού.

Η γιαγιά του παιδιού φώναζε «σώστε το παιδάκι μας» και ο παππούς που είχε σπασμένα πλευρά και νοσηλεύεται, λιποθυμούσε.

Το βρέφος οδηγήθηκε στην ανάνηψη και επί 1,5 ωρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από ανακοπή στον αξονικό, χάθηκε κάθε ελπίδα και στις 11.40 το βράδυ, ξεψύχησε.

Τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία.

Στον ίδιο χώρο, στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών δέχοταν βοήθεια ο 33χρονος υπαίτιος του δυστυχήματος. Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί ελαφρά και δόθηκε το πράσινο φως από τους γιατρούς για την σύλληψή του καθώς κρίθηκε πως η παραμονή του στο Νοσοκομείο θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί οι συγγενείς του ζευγαριού είχαν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και στον οδηγό της μηχανής έγινε αλκοτέστ, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί.

«Εγινε αλκοτέστ, αλλά δεν φαινόταν μεθυσμένος. Ηταν αμίλητος, χαμένος», ανέφερε νοσηλεύτρια.

«Το ασθενοφόρο είχε αργήσει»

Μία γυναίκα έδωσε τη μαρτυρία της από το τραγικό περιστατικό, μιλώντας στο MEGA:

«Άκουσα ένα μπαμ. Από τους μάρτυρες που είδαν το σκηνικό μου είπαν για τους ελιγμούς. Την άκουσα τη μηχανή που πέρασε και πέρασε γρήγορα. Ο παππούς είχε σηκωθεί όρθιος εκείνη την ώρα.

Ο οδηγός της μηχανής ήταν κάτω μόνο. Δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Το παιδάκι κατά πάσα πιθανότατα πέθανε ακαριαιά. Το φέρανε εδώ και ήταν μελανιασμένο εκείνη την ώρα. Το πήρε η γιαγιά του και μπήκε σε ένα ταξί και έφυγαν κατευθείαν γιατί το ασθενοφόρο είχε αργήσει».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις