ΕΛΛΑΔΑ. Μοιάζει σαν ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, αλλά στην πραγματικότητα είναι... η μαγεία της φύσης, ένα φαινόμενο τύπου σέλαος που έβαψε τον ουρανό τμημάτων της κεντρικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της χώρας μας, κόκκινο!

Το βόρειο σέλας, αυτά τα εντυπωσιακά πράσινα φώτα εμφανίζονται συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου σε πολύ βόρειες περιοχές του πλανήτη, στην Ευρώπη στην Ισλανδίας, στη Σκανδιναβίας, στη Σκωτία, με εξαιρετική ένταση μάλιστα φέτος.

Τις μαγικές εικόνες που ακολουθούν δημοσιεύει το forecastweather εξηγώντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις Βαλκανικές χώρες ακόμα και μέχρι και τις Σέρρες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις Βαλκανικές χώρες και καταλήγοντας όπως βλέπουμε στην εικόνα να γίνει ορατό μέχρι και τις Σέρρες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις Βαλκανικές χώρες και καταλήγοντας όπως βλέπουμε στην εικόνα να γίνει ορατό μέχρι και τις Σέρρες.


Η αιτία σύφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν μία εξαιρετικά ισχυρή ηλιακή έκλαμψη η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί μία ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από το Βόρειο Ημισφαίριο.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Γιατί εθεάθη το Βόρειο Σέλας με κόκκινο χρώμα στους ουρανούς


Το κόκκινο χρώμα του Βορείου Σέλατο οφείλεται μετά από συγκρούσεις σωματιδίων μικρότερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα (240 χιλιόμετρα), ύστερα από έντονη ηλιακή δραστηριότητα που προκαλεί μία τεράστια εκτόξευση ηλιακού πλάσματος από την επιφάνεια του Ήλιου η οποία κατευθύνεται προς την Γη.

Όταν όμως το χρώμα του Βορείου Σέλατος είναι πράσινο, οφείλεται στην σύγκρουση σωματιδίων μεγαλύτερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε χαμηλότερα υψόμετρα, με αποτέλεσμα να παράγονται φωτόνια τα οποία εκπέμπουν πράσινο χρώμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις