ΑΙΓΙΝΑ. Προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς και υλικές ζημιές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Προς στιγμήν, από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά, όπως και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια για τα το Μαρμάρι. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτηκα Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Μάχη για να δέσει το πλοίο «Αχαιός», έσπασαν τζάμια από τα κύματα

Οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν δημιούργησαν προβλήματα στο πλοίο «Αχαιός». Για πάνω από μια ώρα, το ferry boat της γραμμής από Πειραιά επιχειρούσε αγωνιωδώς να δέσει στο Λιμάνι της Αίγινας.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσαν οι Λιμενικές Αρχές στο NEWS 24/7, μέσα στο πλοίο επικράτησε αναστάτωση όταν έσπασε τζάμι από τη μανία με την οποία τα κύματα χτυπούσαν.

Σχετικό βίντεο, δε, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το πλοίο, εν τέλει, έδεσε κανονικά στο λιμάνι χωρίς περαιτέρω απρόοπτα.

Πού πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι άνεμοι που πνέουν έχουν φτάσει κατά τόπους ακόμη και τα 10 μποφόρ, σε περιοχές όπως:

  • Η Κάλυμνος
  • Η Θεσσαλονίκη
  • Η Λέρος
  • Η Σάμος
  • Η Ικαρία
  • Η Ρόδος
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις