ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα, με τις εξομολογήσεις θυμάτων να σοκάρουν. Μητέρα δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να μιλήσει για την καθημερινότητά της. Για τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές, που την έκαναν να αισθάνεται φόβο μπροστά στα παιδιά της, μέσα στο σπίτι που έμεναν. Ζήτησε βοήθεια από τους δικούς της, αλλά βρήκε την πόρτα τους κλειστή. Αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και ξέρει ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για την ίδια.

Στη Θεσσαλονίκη μία γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του συζύγου της. Οι εκδηλώσεις αγάπης, όπως αναφέρει η ίδια, θα μετατραπούν σε στιγμές τρόμου, με τον σύζυγό της να της ασκεί λεκτική και σωματική βία και την ίδια να τρέμει πως θα την σκοτώσει ή θα κακοποιήσει τα παιδιά τους.

«Στην αρχή ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Μου έλεγε ότι με αγαπούσε, μου έφερνε δώρα, λουλούδια και ξαφνικά κάποια στιγμή άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του. Ήταν απόμακρος». «Ξαφνικά γύρισε μία μέρα από τη δουλειά. Δεν είχα προλάβει να μαγειρέψω. Άρχισε να με βρίζει, να μου μιλάει πολύ άσχημα. Γύρισε το βράδυ αργά, ήταν πιωμένος και δεν μου είπε κάτι. Του είπα απλά «γιατί με έβρισες; Γιατί μου φώναξες;». Και τότε ήταν η πρώτη φορά που με χτύπησε», είπε.

Η γυναίκα αποκάλυψε πως ο εφιάλτης της κακοποίησης κράτησε 5 χρόνια, με τον σύζυγό της να την χτυπά πολλές φορές μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. «Εκτός από τις φωνές και ότι μου μιλούσε πάρα πολύ άσχημα, ένιωθα ντροπή για μένα, για τον εαυτό μου από αυτά που μου έλεγε. Δεν είχε ξανασηκώσει χέρι μέχρι εκείνο το βράδυ».

«Περάσαμε κοντά 5 χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Με χτύπησε πολλές φορές. Με χτύπησε μπροστά στα παιδιά, ούρλιαζαν. Δεν ήξερα τι να κάνω, τον αγαπούσα πάρα πολύ και φοβόμουν να φύγω». «Έτρωγα πολύ ξύλο, μέχρι που μία μέρα φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσει. Ότι θα χτυπήσει τα παιδιά μου», είπε στο Mega.

Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να φύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζούσε και απευθύνθηκε στους γονείς της, όμως εκεί βρήκε την πόρτα κλειστή. «Μου είπαν “που θα πας παντρεμένη, με δύο παιδιά;”», είπε.

Η γυναίκα πλέον μένει μαζί με τα παιδιά της σε μία φίλη της, ενώ αποκάλυψε πως σκέφτεται να απευθυνθεί στην αστυνομία, καθώς φοβάται πως ο σύζυγός της θα της επιτεθεί ξανά και ότι ίσως αυτή τη φορά την σκοτώσει.

Μιλώντας στο Mega η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε πως έχουν γίνει πάνω από 8.000 καταγγελίες στην αστυνομία και στα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.

«Το βασικό που πρέπει να κάνει μία γυναίκα είναι να φύγει. Πολλές γυναίκες που φτάνουν στο αστυνομικό τμήμα διστάζουν να καταγγείλουν, γιατί φοβούνται τον κακοποιητή», δήλωσε και συμβούλευσε πως οι γυναίκες θα πρέπει να καταγγέλουν τους κακοποιητές τους, καθώς υπάρχουν συμβουλευτικά κέντρα που μπορούν να τους παρέχουν υποστήριξη, τα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας πάνω σε θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης. «Δεν υπάρχει λόγος μία γυναίκα να υπομένει την κακοποίηση και τον κακοποιητή», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις