ΜΥΚΟΝΟΣ. Έχασε τη ζωή του από επίθεση αγελάδας όταν κατέβηκε από τη μηχανή του να τη διώξει γιατί του έκλεινε τον δρόμο.

Ο 39χρονος άνδρας, κάτοικος Μυκόνου, επέστρεφε σπίτι του με τη μηχανή του το βράδυ της Κυριακής. Οδηγούσε σε επαρχιακό δρόμο του νησιού όταν ένα κοπάδι με αγελάδες του έκλεισε τον δρόμο. Σύμφωνα με την οικογένειά του, η κίνηση που του τελικά αποδείχθηκε μοιραία για εκείνον, ήταν η προσπάθειά του να τις διώξει.

Ξάδελφος του θύματος ανέφερε: «Ήταν ένα κοπάδι, κοπάδι με ζώα, κοπάδι με αγελάδες ήταν. Ήταν στο πλησίον οικόπεδο, ήταν μια πρόχειρη περίφραξη και έβγαιναν εύκολα. Είχε ένα μικρό μηχανάκι, έκανε στην άκρη για να τα διώξει γιατί ήταν μέσα στον δρόμο, για να μην γίνει κανένα ατύχημα, έγινε το κακό, το μοιραίο».

Μία από τις αγελάδες επιτέθηκε στον άτυχο άνδρα. Τον κάρφωσε με τα κέρατα που είχε στο κεφάλι της, με αποτέλεσμα ο 39χρονος να χάσει τη ζωή του ακαριαία.

«Μεγάλη τραγωδία. Αν βλέπατε κάτω το οδόστρωμα, είχε ένα ποτάμι αίμα. Τον χτύπησε δηλαδή επί τόπου σε σημείο καίριο. Τον χτύπησε και τον έσυρε κάτω μετά το ζώο. Είναι μακάβριο, είναι απίστευτό».

Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού που δούλευε για το μεροκάματο. Η οικογένεια του 39χρονου καταγγέλλει πως το συγκεκριμένο κοπάδι ανήκει σε άνθρωπο που διέφευγαν συχνά από την προσοχή του.

«Είχαν γίνει απλές υλικές ζημιές, σε οχήματα και τέτοια όχι τώρα για να χτυπήσουν άνθρωπο έτσι. Όταν υπάρχουν ζώα μέσα στην μέση είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα και έχει γίνει δικογραφία, έχει καταγραφεί το συμβάν», τόνισε ο ξάδελφος του θύματος.

Πριν από 3 χρόνια, είχαν καταγγείλει τον ίδιο άνθρωπο, τον ιδιοκτήτη των 5 αγελάδων για παστούρωμα αλλά και για το ότι κυκλοφορούσαν πολλές φορές χωρίς κανέναν έλεγχο.

«Τον Νοέμβριο, 9 Νοεμβρίου του 2020 είχα εντοπίσει τις 5 αγελάδες του συγκεκριμένου επιχειρηματία οι οποίες ήταν σε ένα αφύλακτο αγροτεμάχιο σε κεντρικό δρόμο της Μυκόνου και συγκεκριμένα από τον δρόμο που πηγαίνει από την χώρα στην Άνω Μερά και για τον λόγο αυτό, επειδή ήταν πάρα πολύ πιθανό ότι θα γίνει ατύχημα και θα τραυματιστούν και τα ζώα και θα προκληθεί και κάποιο ατύχημα, είχα υποβάλει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων ζώων στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου», δήλωσε δικηγόρος, Στέλιος Γκαρίπης.

Η οικογένεια του 39χρονου θρηνεί τον άνθρωπό της, επειδή το κοπάδι βρισκόταν μέσα στη μέση του δρόμου χωρίς καμία επίβλεψη.

«Η μετακίνηση στην Μύκονο έχει γίνει πολύ επικίνδυνη»

Θείος του θύματος, Φανούρης Κουμπάρος, μίλησε στο Live News και ανέφερε: «Η μετακίνηση στην Μύκονο έχει γίνει πολύ επικίνδυνη. Το να φύγεις από την δουλειά σου και να πας στο σπίτι σου έχει γίνει ‘άθλος’ πια».

«Γεωπόνος δεν ήρθε να δει ότι είναι ακατάλληλο να υπάρχουν κοπάδια στον περιφερειακό δρόμο;», τόνισε ο θείος του θύματος.

Ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης πριν από 3 χρόνια είχε καταγγείλει τον ίδιο άνθρωπο, τον ιδιοκτήτη των 5 αγελάδων, για παστούρωμα αλλά και για το ότι κυκλοφορούσαν πολλές φορές χωρίς κανέναν έλεγχο.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε: «Ο συγκεκριμένος είναι μεγαλοεργολάβος και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει σε αυτό το σημείο τα ζώα του. Έχει χιλιάδες ακίνητα στο νησί, θα μπορούσε να προβλέψει να τα έχει αλλού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις