ΕΛΛΑΔΑ. Στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, που μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (1/12) και η «βιομηχανία της μαντείας» βρέθηκε στο επίκεντρο του ρεπορτάζ, πέραν των ιδιαίτερων τεχνικών πρόβλεψης των μελλούμενων, παρουσιάστηκαν και μαρτυρίες ατόμων που υποστηρίζουν πως εξαπατήθηκαν από μέντιουμ κι έχασαν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Η Άννα-Μαρία, συγγενής θύματος, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για την υπόθεση που απασχόλησε την οικογένειά της. Εξήγησε πως όλα άρχισαν με έναν παράφορο έρωτα και τον χωρισμό του ζευγαριού που ακολούθησε: «Πάνω στην απελπισία της έψαχνε μόνη της τρόπους, για να μπορέσει να φέρει και πάλι κοντά της αυτόν τον μεγάλο έρωτα κι έτσι σκέφτηκε την επιλογή του μέντιουμ».

«Συναντήθηκαν, του είπε όλη την ιστορία και του είπε ότι ήθελε να επιστρέψει αυτός ο άνθρωπος, γιατί δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτόν», συνέχισε. «Έτσι κατέληξαν σε κάτι που ήταν σαν… ποιηματάκι. Της είχε γράψει κάτι στίχους τους οποίους έπρεπε να λέει κάθε βράδυ, κρατώντας είτε μια φωτογραφία του είτε κάποιο προσωπικό του αντικείμενο. Ό,τι της έλεγε ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. το μέντιουμ) το ακολουθούσε κατά γράμμα, ήταν το Ευαγγέλιό της».

Το οικονομικό κόστος

«Η πρώτη επίσκεψη κόστισε γύρω στα 1.500 ευρώ. Πέρασε το χρονικό διάστημα, αλλά δεν έγινε κάτι. Ξανασυναντήθηκαν και της είπε πως “η άλλη γυναίκα, με την οποία ήταν ο πρώην σύντροφός της, του είχε κάνει μάγια”. Έπειτα μπήκαν σε άλλη διαδικασία, να λύσουν αυτά τα μάγια. Ήταν άλλα 1.800 ευρώ. Ζητούσε λεφτά από φίλους και συγγενείς, για να μπορέσει να τον πληρώσει», εξήγησε παρακάτω. Μια άλλη τελετή κόστισε επιπλέον 1.700 με 1.800 ευρώ. «Πήρε περίπου 5.000 ευρώ κι έπειτα η συγγενής μου χρωστούσε σε άλλους».

Ένα άλλο θύμα περιέγραψε τη δική του εμπειρία. Αποκάλυψε πως η κάθε επίσκεψη στο μέντιουμ που επισκέφθηκε κόστιζε 150 ευρώ. Εξήγησε πως εκείνο το μέντιουμ τον παρέπεμψε σε άλλο, προκειμένου να βρει επακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημά του. Ο άνδρας τόνισε πως εκεί για κάθε επίσκεψη πλήρωνε εκατό ευρώ και για τη διαδικασία που του ζητήθηκε να ακολουθηθεί, για να του λύσουν τα μάγια, έδωσε 2.500 ευρώ.

Τρίτο θύμα τόνισε πως αφού επισκέφθηκε μέντιουμ στη Θεσσαλονίκη της ζήτησε 7.000 κι εκείνη πήρε δάνειο, για να τον πληρώσει, ώστε να τη βοηθήσει να ευδοκιμήσει μια σχέση με έναν άνδρα που μόλις είχε αρχίσει.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις