ΒΟΛΟΣ. Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό bullying, αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, με θύμα ένα αγοράκι 7 χρονών. Σύμφωνα με την μητέρα του 7χρονου, που κατήγγειλε το περιστατικό, ένας συμμαθητής του, μεγαλύτερος σε ηλικία, τον έγδυνε και έπαιζε τρίλιζα πάνω στα οπίσθιά του.

Για το περιστατικό, που εντείνει τις ανησυχίες για την έξαρση του φαινομένου στα σχολεία, μίλησε αποκλειστικά στο «live news» ο πατέρας του παιδιού.

«Δεν θέλαμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα. Νιώθω στεναχώρια και οργή αλλά και ενοχές που δεν είδα κάτι νωρίτερα. Εμείς είδαμε τα σημάδια, του μιλήσαμε, πήραμε τη διεύθυνση του σχολείου και πήγαμε την επόμενη ημέρα να ενημερώσουμε τι έγινε. Ως γονέας ένιωθα πως με υποβιβάζουν και να με σνομπάρουν. Ένιωθα πως δεν μπορούσα να μιλήσω γι’ αυτό. Οι όροι που χρησιμοποιήθηκαν, όπως ο ρόλος ζωγραφιά, με ενόχλησαν. Ήταν πολύ ήπια αυτή η λέξη για να περιγράψει αυτά που έγιναν στο παιδί μου. Με το που μπήκα μέσα το πρώτο που έκανα είναι να της δείξω τα σημάδια στη φωτογραφία και εκείνη μου είπε ‘’βλέπω μία ζωγραφιά’’. Καλύτερα να μην είχε κλάνει σχόλιο γιατί εμένα μου έδειξε με αυτή τη λέξη πως δεν είχε σκοπό να βοηθήσει τα παιδία αλλά να υποβιβάσει το συμβάν. Μετά περάσαμε σε ερωτήσεις. Δεν γνωρίζω ποιον ήθελε να καλύψει αλλά αυτό που κατάλαβα ήταν πως ήθελε να μείνει τα συμβάν εντός των τοίχων του σχολείου. Εγώ αυτό εισέπραξα. Πήγα εκεί με τη λογική πως η διεύθυνση του σχολείου θα είναι δίπλα μας και όχι να κοιτάξουν πώς θα καλύψουν τη θέση τους», είπε αρχικά.

«Σήμερα είναι πιο δραστήριος. Ντρεπόταν να μας το πει και το ανακαλύψαμε τυχαία. Με την ανάρτησή που έκανε η γυναικά μου στο διαδίκτυο μας έχουν πάρει πολλοί γονείς που είχαν παρόμοια προστατικά από το ίδιο σχολείο. Όχι με το ίδιο παιδί αλλά είναι τουλάχιστον 8 περιστατικά. Πρέπει όμως, να το δούμε συνολικά και όχι να απομονώνουμε τα περιστατικά και να εφησυχάζουμε τους γονείς με υποσχέσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις