ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Σπίτια και καταστήματα στο ίδιο του το χωριό είχε βάλει στο στόχαστρό, ένας 40χρονος σε περιοχή του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο, ο οποίος «τρύπωνε» και έκλεβε κυρίως ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου φέτος, κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συνολικά κατηγορείται για τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα, ενώ σε δύο περιπτώσεις, όχι μόνο εισέβαλε στα σπίτια και έκλεψε, αλλά πήρε μαζί του, φεύγοντας τα κλειδιά, ώστε στο μέλλον να μπορεί να μπαίνει στο εσωτερικό τους σαν… κύριος.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν, είχε πραγματοποιήσει την πρώτη κλοπή τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολούθησε, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής από την προανάκριση, μακρά περίοδος «απραξίας» για να επανέλθει στη δράση, δριμύτερος, στις αρχές Δεκεμβρίου, δηλαδή με τη νέα ελαιοκομική περίοδο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποίησε δύο κλοπές στις 4 και 6 Δεκεμβρίου και αποπειράθηκε να εισβάλει σε ένα ακόμη σπίτι στις 9 του ίδιου μήνα, όμως έγινε αντιληπτός και εξαφανίστηκε.

Η τελευταία κλοπή, στις 10 Δεκεμβρίου ήταν και η «φαρμακερή», καθώς τις κινήσεις του «έπιασε» το κύκλωμα ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, με αποτέλεσμα γρήγορα οι αστυνομικοί να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Συνολικά κατηγορείται ότι έκλεψε 42 κιλά ελαιόλαδο, κοσμήματα και χρήματα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις