ΕΛΛΑΔΑ. Στους -4.8 °C έπεσε η θερμοκρασία στο Σέλι το πρωί της Κυριακής 17/12, τιμή που αποτελεί την ελάχιστη της ημέρας για τη χώρα.

Οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως τις κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του meteo.gr-Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκαν σε:

  • Σέλι (-4,8 °C)
  • Οχυρό Νευροκοπίου (-3,3 °C)
  • Νευροκόπι (-3,3 °C)
  • Μεσόβουνο Κοζάνης (-3,1 °C)
  • Πληκάτι Ιωαννίνων (-2,9 °C)
  • Τέροβο Ιωαννίνων (-2,7 °C)
  • Παρανέστι Δράμας (-2,4 °C)
  • Περιθώρι Νευροκοπίου (-2,1 °C)

Βελτίωση από αύριο

Βελτίωση από αύριο θα σημειώσει ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας που στα νησιά θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα, Κυριακή:

Α. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι θα εξασθενήσουν και θα διατηρηθούν στα 7 με 8 μποφόρ από το:

α) Μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο.

β) Βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Β. Παγετός θα σημειωθεί στη Βόρεια Ελλάδα, που τοπικά στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-12-2023

Στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα βόρεια το μεσημέρι έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς, και στα νησιά έως 19 βαθμούς. Παγετός προβλέπεται στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-12-202

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-12-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-12-2023

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στo ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση αναμένεται απο το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις