ΕΛΛΑΔΑ. Σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου προχωρά το Υπουργείο Υγείας αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, και έτσι έχει σημάνει συναγερμός.

Στην συνέντευξη τύπου θα είναι ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου.

Ανησυχούν οι ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων

Να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα ανησυχούν τους ειδικούς οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον προχωρούν σε συστάσεις για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, σχολαστικό πλύσιμο χεριών), αλλά και τον εκ νέου εμβολιασμό κυρίως των ευπαθών ομάδων.

«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει κορύφωση διασποράς τόσο στον κορωνοϊό όσο και στις άλλες λοιμώξεις», τόνισε νωρίτερα ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα προβλέπεται η κορύφωση θα σημειωθεί μέχρι τις 22-23 Ιανουαρίου, περίοδο κατά την οποία θα καταγράφονται ως και 7.200 την ημέρα.

«Η αύξηση των εμβολιασμών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας»

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την COVID 19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις