ΚΟΣΜΟΣ. 200 γεύματα μέσω της εφαρμογής «ShareTheMeal» του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations World Food Programme), αποφάσισε να προσφέρει στην Αϊτή, το Δ.Σ. της Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών ύστερα και από την έκκληση για βοήθεια που εξέπεμψε» η σκληρά δοκιμαζόμενη, και από τον πρόσφατο σεισμό, χώρα.

Η Αϊτή για την Ελλάδα

«Η Αϊτή, μια μακρινή χώρα του Ατλαντικού, πριν ακριβώς 200 χρόνια, ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που αναγνώρισε επίσημα το δίκαιο του Αγώνα του Ελληνικού Έθνους που, με τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της εποχής εκείνης (βλ. «ανίερη» Ιερά Συμμαχία των Μεγάλων Δυνάμεων), φάνταζε εντελώς χαμένος.

Η Αϊτή, μια μικρή και φτωχή χώρα του Ατλαντικού, πριν ακριβώς 200 χρόνια, ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που απέστειλε οικονομική βοήθεια, 45 τόνους καφέ προς πώληση, ώστε να αγοραστούν όπλα και πολεμοφόδια από τους επαναστατημένους Έλληνες και, ακόμη σημαντικότερα, θυσίασε αποστέλλοντας δύναμη, 100 άνδρες για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό», αναφέρουν από την Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών.

Και συμπληρώνουν:

«Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών δεν είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός και, φυσικά, δεν επιδιώκει την προβολή της μέσω τέτοιων δράσεων, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Ωστόσο, πιστεύουμε βαθιά ότι η Εθνική Επέτειος των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία θα πρέπει να είναι επέτειος εθνικής περισυλλογής και όχι επέτειος εθνικού "φαγοποτιού" σε ανούσιες φιέστες.

Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε αυτή τη συμβολική δωρεά, εν είδει αποτίσεως φόρου τιμής σε ένα έθνος που μας προσέφερε την αμέριστη υποστήριξή του ακριβώς τη στιγμή τη χρειαζόμασταν πιο πολύ από ποτέ άλλοτε.

Η Ελλάς μπορεί να είναι μικρά, αλλά ήταν, είναι και θα είναι τίμια.

Ουσιαστικά είναι μόνο "μια σταγόνα στον ωκεανό" της βοήθειας που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Αϊτή. Για αυτό το λόγο, μπορούμε όλοι να «κατεβάσουμε» την εν λόγω εφαρμογή και να δώσουμε από μόλις 70 λεπτά του ευρώ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις