ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, η «σιδηρά κυρία» της γερμανικής πολιτικής σκηνής, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, έδωσε τη «σκυτάλη» στον Όλαφ Σολτς και μπορεί πλέον να αφιερώσει πολύ περισσότερη ώρα στο να ετοιμάσει παραδοσιακά και τυπικά γερμανικά εδέσματα που τόσο της αρέσουν. Παράλληλα, μπορεί να απολαύσει και τη διαδικασία πριν μπει στην κουζίνα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Μέρκελ πήγε σε σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της, με τον φωτογραφικό φακό της Bild να τη «συλλαμβάνει» την ώρα που έσπρωχνε χαλαρή το καρότσι. Μπορεί να μην πρόλαβε να γίνει η μακροβιότερη καγκελάριος της χώρας της, καθώς έπρεπε να μείνει σε αυτήν τη θέση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου (το ρεκόρ κατέχει ο Χέλμουτ Κολ), ωστόσο αυτό λίγο φαίνεται να την απασχολεί σε αυτήν τη φάση.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, έκανε τα ψώνια της μαζί με τον σωματοφύλακά της στις 08:20 το πρωί (αρκετά νωρίς), φορώντας ένα μοβ σακάκι και μαύρο παντελόνι. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο που διατηρεί ως τέως καγκελάριος της Γερμανίας.

Το ποσό της σύνταξης που θα παίρνει η Άνγκελα Μέρκελ

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που ήθελαν την Άνγκελα Μέρκελ να μένει για ένα διάστημα στο Βερολίνο, όπου φαίνεται ότι προτιμά να μένει.

Η πρώην καγκελάριος, φυσικά δεν έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα να λύσει. Ως επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης κέρδιζε 25.000 ευρώ μηνιαίως συν 10.000 ευρώ ως βουλευτής επί 30 συναπτά έτη. Ωστόσο, και η σύνταξή της δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Συγκεκριμένα, κυμαίνεται γύρω στα 15.000 ευρώ, ενώ δικαιούται γραφείο στη Βουλή με προσωπικό, αστυνομική συνοδεία, υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οδηγό.

Επίσης, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η κ. Μέρκελ θα συνεχίσει να λαμβάνει τον μισθό της για τρεις μήνες και στη συνέχεια το μισό ποσό για 21 μήνες, ως μεταβατικό μισθό.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις