ΚΟΣΜΟΣ. Μια νέα μάρκα καφέ, με την εύστοχη ονομασία «Biohazard Coffee», έχει γίνει viral, λόγω της εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητάς της σε καφεΐνη.

Μπορεί η καφεΐνη καταναλώνεται ευρέως και να θεωρείται γενικώς ασφαλής, όταν η κατανάλωσή της γίνεται με μέτρο, ωστόσο η εν λόγω μάρκα έχει ξεπεράσει τα όρια αυτά, εγείροντας ανησυχίες για την υγεία.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει θέσει κατευθυντήριες γραμμές για την κατανάλωση καφεΐνης, υποδεικνύοντας ότι εάν 1.200mg καταναλώνονται με μεγάλη ταχύτητα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τοξικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου επιληπτικών κρίσεων. Η μακροχρόνια υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης συνδέεται επίσης με την υπέρταση, γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Υπό κανονικές συνθήκες, η μέτρια πρόσληψη καφεΐνης θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Η ημερήσια σύσταση του FDA ανέρχεται σε περίπου 400 mg για ενήλικες χωρίς προϋπάρχουσες συνθήκες υγείας. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου δύο έως τρία φλιτζάνια, εφόσον το καθένα από τα οποία περιέχει μεταξύ 120 – 150 mg καφεΐνης.

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος καφές στον κόσμο

Ωστόσο, ο καφές Biohazard υπερβαίνει σημαντικά αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διατίθενται στον ιστότοπό τους, ένα μόνο φλιτζάνι του καφέ τους περιέχει τον… εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο αριθμό των 928 mg καφεΐνης. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης του FDA για έναν υγιή ενήλικα και σχεδόν φτάνει το όριο για πιθανή τοξικότητα.

Η ίδια η συσκευασία του προϊόντος περιέχει προειδοποίηση που τονίζει την ακραία περιεκτικότητά του σε καφεΐνη: «Με 928 mg ανά 12 oz, αυτός ο καφές περιέχει 4 φορές περισσότερη καφεΐνη από τον συνηθισμένο καφέ. Αυτή η περιεκτικότητα σε καφεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερπαραγωγικότητα».

Αυτό το μήνυμα, που προοριζόταν να αποτελέσει προειδοποίηση, θεωρήθηκε από πολλούς ως ένας τρόπος της εταιρείας να διαφημίσει το προϊόν της.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την ανησυχία τους για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με ένα τόσο υψηλό επίπεδο κατανάλωσης καφεΐνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις