ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Tο τραγικό γεγονός ότι ένα δίχρονο παιδί πέθανε από την πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του αποκάλυψε η συντετριμμένη οικογένειά του, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail. Ο Bronson Battersby βρέθηκε κουλουριασμένος με τις πιτζάμες του δίπλα στον πατέρα του Kenneth, 60 ετών, ο οποίος πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Κοινωνικός λειτουργός επισκέφθηκε το σπίτι τους στο Skegness του Lincolnshire, στις 2 Ιανουαρίου, για μια επίσκεψη ρουτίνας, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Έγινε ξανά επίσκεψη στις 4 Ιανουαρίου, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία απάντηση. Η κοινωνική λειτουργός επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία εκείνη την ημέρα.

Το σοκαριστικό είναι ότι τα πτώματα του Kenneth και του Bronson, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ευάλωτος και ελεγχόταν εβδομαδιαία, δε βρέθηκαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, όταν η ίδια η κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε ένα κλειδί, που της έδωσε ο ιδιοκτήτης, για να μπει στο σπίτι.

Η μητέρα του μικρού παιδιού, Sarah Piesse, 43 ετών, είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα μετά από καυγά με τον πρώην της.

Η ίδια δήλωσε στη Sun: «Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Bronson θα ήταν ακόμα ζωντανός, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορούν να τους αφήσουν να γλιτώσουν. Πρέπει να μπορούμε να βασιστούμε στους κοινωνικούς λειτουργούς, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή».

Είχα τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Bronson πέθανε από την πείνα, επειδή πέθανε ο πατέρας του. Πιστεύουν ότι ο Kenneth πέθανε το νωρίτερο στις 29 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει, όταν δεν έλαβε απάντηση στις 2 Ιανουαρίου, τότε θα ήταν ακόμα ζωντανός».

Στο Facebook, η αδελφή του Bronson, Melaniie Battersby, έγραψε: «Το όμορφο αγοράκι άξιζε κάτι πολύ καλύτερο από αυτή τη ζωή. Σε αγαπάμε Bronson, για πάντα ένα κομμάτι μας και για πάντα ο μικρός μου αδελφός». «Πολύς θυμός μέσα μου αυτή τη στιγμή, ενώ θέλω απλώς να θυμάμαι το μικρό του χαμόγελο. Ήταν τέλειος».

Η μητέρα των τριών παιδιών Sarah είδε για τελευταία φορά τον Bronson μετά από έναν καυγά με τον Kenneth πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Bronson εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός από τον γείτονά του, σε επίσκεψη που του έγινε από πατέρα και γιο τα Χριστούγεννα. Ο Kenneth έστειλε στη συνέχεια μήνυμα στον ίδιο γείτονα, λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ για τη φροντίδα, σημαίνει τα πάντα για μένα και τον Bronson».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις