ΟΥΑΛΙΑ. Μια οικογένεια στην Ουαλία αποτέφρωσε άγνωστο, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για συγγενή τους, εξαιτίας λάθους που έγινε σε νοσοκομείο.

Όταν το νοσοκομείο αντιλήφθηκε τη γκάφα που είχε γίνει, ενημέρωσε την οικογένεια που τέλεσε νέα κηδεία και προχώρησε στην αποτέφρωση του συγγενούς.

Το NHS ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, ενώ ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Ο νεκρός που αποτέφρωσε η οικογένεια αρχικά εκτιμάται πως δεν έχει συγγενείς εν ζωή. Για το μπέρδεμα ευθύνεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cwmbran, στη νότια Ουαλία, όπου διεξάγεται έρευνα για το πώς εστάλη η λάθος σορός στην οικογένεια, για αποτέφρωση.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε πόσο λυπούμαστε. Συναντηθήκαμε με την οικογένεια για να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση και να τους προσφέρουμε όση υποστήριξη χρειάζονται», ανακοίνωσε το τοπικό συμβούλιο του NHS.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση. «Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος σε ένα μεμονωμένο περιστατικό. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τις συνθήκες και θα ενημερώσουμε την οικογένεια», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις