ΗΠΑ. Στον έναν αδερφό χάρισε το νεφρό της και στον άλλο την… καρδιά της. Η ιστορία μιας γυναίκας από τη Φλόριντα θα μπορούσε άνετα να είναι σενάριο ρομαντικής ταινίας.

Η 41χρονη Χέιλι Μιλκς το 2019 δώρισε το ένα της νεφρό σε έναν βαριά άρρωστο άνδρα τον όποιο δεν γνώριζε και κατέληξε αρραβωιασμένη με τον αδελφό του τον οποίο γνώρισε στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν για την Μιλκς -η οποία εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη μέση ενός οδυνηρού διαζυγίου- όταν σέρφαρε στο διαδίκτυο και έπεσε στην ανάρτηση μια απελπισμένης γυναίκας, της οποίας ο αρραβωνιαστικός της ήταν ετοιμοθάνατος.

H Μελίσα έψαχνε να βρει για τον αγαπημένο της Ντέιβιντ δότη νεφρού μέσα από το Instagram. Και το κατάφερε...

«Έχω βαρεθεί», ξεκινούσε η ανάρτησή της για να συνεχίσει: «Ο Ντέιβιντ είναι ο αρραβωνιαστικός μου. Έκανε μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος το 2012 λόγω βλάβης που του προκάλεσε ο διαβήτης τύπου 1. Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια, ο οργανισμός του άρχισε να απορρίπτει το νέο του νεφρό. Από τότε, κάνει αιμοκάθαρση τρεις ημέρες την εβδομάδα, κάθε φορά νιώθοντας πιο αδύναμος και πιο άρρωστος... Αν κανείς είναι πρόθυμος να γίνει ζωντανός δότης, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα».

Παρά τις δικές της δοκιμασίες εκείνη την εποχή, η Μιλκς δήλωσε ότι η ανάρτηση της γυναίκας την άγγιξε με τρόπο που δεν περίμενε ούτε η ίδια.

«Ήταν ένα τόσο νεαρό ζευγάρι. Ήθελα να κάνω κάτι», είπε η 41χρονη.

Αμέσως επικοινώνησε με τον Ντέιβιντ Μοντότο και τη σύζυγό του Μελίσα για να τους πει ότι ήταν πρόθυμη να βοηθήσει.

Το ζευγάρι την κάλεσε για δείπνο και την ευχαρίστησε θερμά που σκέφτηκε έστω και την επέμβαση. Παρόλο που είχαν την ίδια ομάδα αίματος, η Μιλκς έπρεπε να κάνει μια σειρά εξετάσεων για να διασφαλιστεί η συμβατότητα.

Milks.jpg
Η Χέιλι και ο Μοντόνο βρήκαν την αληθινή αγάπη στο δωμάτιο ενός... νοσοκομείου

Η Μιλκς θυμήθηκε τη στιγμή που είπε στη Μελίσα ότι είχε λάβει ιατρική έγκριση για να γίνει δότης. «Υπήρχε σιωπή στην άλλη άκρη του τηλεφώνου. Μετά άρχισε να κλαίει».

Η 41χρονη που είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και δασκάλα γιόγκα ξεκίνησε τις αυστηρές προετοιμασίες που απαιτούνται για να δωρίσει κάποιος ένα ζωτικό του όργανο.

Της έκαναν τακτικές εγχύσεις σιδήρου για να αντιμετωπίσει την προϋπάρχουσα αναιμία της και υποβλήθηκε σε ατελείωτες εξετάσεις.

Η διαδικασία που απαιτήθηκε για τη δωρεά νεφρού, της φάνηκε «παιχνιδάκι» σε σύγκριση με τις τέσσερις γέννες που είχε κάνει.

Μετά την επέμβαση, η Μιλκς ήταν ακόμη μουδιασμένη από τη μορφίνη όταν ένας ψηλός άνδρας μπήκε προσεκτικά στο δωμάτιο του νοσοκομείου της. Συγγενείς του Ντέιβιντ έμπαιναν στο δωμάτιο της Μιλκς για να της εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

Το ζευγάρι έχει προγραμματίσει τον γάμο του για το καλοκαίρι

Ο 40χρονος Γουίλιαμ Μοντόνο, αδερφός του λήπτη, ήταν το τελευταίο άτομο που μπήκε μέσα και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει. Οι δυο τους άρχισαν να μιλάνε και μέρα με τη μέρα ερχόντουσαν ολοένα και πιο κοντά. Ο Μοντότο δήλωσε ευγνώμων όχι μόνο από την ανιδιοτελή πράξη της Μιλκς αλλά και από την ομορφιά της ψυχής της.

«Όλα έμοιαζαν τόσο ωραία όταν αρχίσαμε να μιλάμε. Δεν ήθελα να φύγω από δίπλα της. Χρειαζόμουν κάποια δικαιολογία για να επιστρέψω στο δωμάτιό της. Είχαμε τόσα πολλά κοινά σημεία. Είχαμε χημεία από την αρχή της γνωριμίας μας».

Η Μιλκς και ο Μοντόνο από τότε είναι ζευγάρι και αχώριστοι. Και οι δύο χωρισμένοι και έχουν συνολικά επτά παιδιά. Έχουν αρραβωνιαστεί και σχεδιάζουν να παντρευτούν το καλοκαίρι.

Όπως λέει η Μιλκς μπορεί να έχασε ένα νεφρό αλλά βρήκε την αγάπη και κυρίως χάρισε ζωή σε έναν άνθρωπο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις