ΗΠΑ. Ωμό κοτόπουλο τρώει εδώ και 26 μέρες ο Τζον από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο ίδιος λέει ότι θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τις 100 μέρες, να πονέσει η κοιλιά του ή να πάει στο νοσοκομείο.

Ο Τζον, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει το επίθετο του, ανεβάζει βίντεο στα social media που τον δείχνουν να καταναλώνει ωμό κοτόπουλο. Ο Αμερικανός μοιράζεται την εμπειρία του με τους 395.000 followers του αν και, σύμφωνα με ό,τι δηλώνει, δεν τρώει ωμό κοτόπουλο μόνο και μόνο για να παίρνει likes στο Instagram.

«Αυτή η εταιρεία μου έστειλε μια καυτερή σάλτσα, οπότε θα τη δοκιμάσω», λέει ο Τζον καθώς… λούζει ένα παχύ κομμάτι ωμού κοτόπουλου με τη σάλτσα και το τρώει.

Έτρωγε για 200 μέρες ωμό κρέας

Σύμφωνα με το Vice ο άντρας αυτός είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν, συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια, κάνοντας κάτι παρόμοιο. Έτρωγε ωμό κρέας και έλεγε ότι θα το κάνει μέχρι να πεθάνει από βακτήρια. Μετά από 200 μέρες σταμάτησε επειδή το βαρέθηκε.

«Έχω πειραματιστεί με δίαιτες raw vegan, plant based, carnivore, μόνο με γάλα, ωμό μοσχάρι, ωμά θαλασσινά, ωμό χοιρινό, keto, τρώγοντας καθημερινά ένα κομμάτι βούτυρο σε βίντεο κ.λπ.», έγραψε για να συνεχίσει: «Το βρίσκω συναρπαστικό να δοκιμάζω διαφορετικά τρόφιμα και να βλέπω πως με επηρεάζουν».

Οι ειδικοί προειδοποιούν

Οι ειδικοί προειδοποιούν και λένε ότι το κοτόπουλο για να είναι ασφαλές προς κατανάλωση πρέπει να μαγειρεύεται σε υψηλή θερμοκρασία.

Το ωμό κρέας πουλερικών μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους τύπους βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας. Η κατανάλωση ωμού ή μη καλά μαγειρεμένου κοτόπουλου μπορεί να προκαλέσει διάρροια και εμετό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμούν ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Η εμπειρία του John με το ωμό κοτόπουλο

«Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που θα μου συμβεί; Θα τα κάνω πάνω μου για μια εβδομάδα ή κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον έχω κάνει χειρότερα πράγματα από αυτό στη ζωή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζον.

Ο Τζον αποκάλυψε ότι το κοτόπουλο που καταναλώνει είναι από μια φάρμα στη Φλόριντα. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα ωμά πουλερικά έχουν γεύση σαν χτένια ή γαρίδες, κάτι σαν το σασίμι, που είναι μια ιαπωνική λιχουδιά.

«Στην Ιαπωνία, θα έχουν ωμό κοτόπουλο στα μενού. Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο το ωμό κοτόπουλο που θα σας σκοτώσει, αλλά περισσότερο αυτό που κάνουν στα ζώα στις εργοστασιακές φάρμες», δήλωσε ο John στο Vice.

«Παίρνω τα κοτόπουλα από μια φάρμα - δεν χρησιμοποιούν αντιβιοτικά, χλώριο ή ενέσεις», λέει.

«Βεβαίως αποτρέπω τον οποιονδήποτε να κάτι τέτοιο. Ακόμα και στη διατροφική μου έρευνα, υπάρχουν καλύτερες ωμές τροφές για να τρώει κανείς, όπως το μοσχάρι. Αυτό είναι απλώς ένα προσωπικό πείραμα για μένα», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις