ΚΟΣΜΟΣ. «Με βίασαν πάνω από 100 φορές από την ηλικία των 12 ετών» αποκάλυψε η Ρούμπι, ένα από τα κορίτσια του κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του Rochdale.

Η Ρούμπι αφηγήθηκε στο BBC Newsnight την ιστορία της και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι η αστυνομία πήρε το έμβρυό της όταν απέβαλε στα 13 της, για εξέταση DNA χωρίς να της το πει. Η πρώην ντετέκτιβ Maggie Oliver που αποχώρησε από την ομάδα έρευνας για να αποκαλύψει τα λάθη που είχαν γίνει στο κύκλωμα του Rochdale είπε ότι χρόνια μετά την κακοποίηση της Ρούμπι, η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών συνέβαινε ακόμα σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκπρόσωπος του συμβουλίου του Rochdale Borough είπε ότι «λυπάται βαθύτατα που απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση» αναφερόμενη στην περίπτωση της σεξουαλικής κακοποίησης της Ρούμπι.

Η ίδια είπε ότι ήθελε να βοηθήσει άλλα κακοποιημένα παιδιά που έχουν την ανάγκη να ακουστούν όταν αναφέρουν το έγκλημα στην αστυνομία. Τον Ιανουάριο, έρευνα αποκάλυψε ότι τα κορίτσια στο Rochdale «αφέθηκαν στο έλεος» συμμοριών παιδεραστών για χρόνια λόγω της αποτυχίας των ανωτέρων στελεχών της αστυνομίας να δράσει έγκαιρα. Επικεντρώθηκε σε 111 περιπτώσεις στην πόλη από το 2004 έως το 2013 και παρουσίασε μια σειρά αποτυχημένων ερευνών, εντοπίζοντας 96 άνδρες που εξακολουθούσαν να θεωρούνται πιθανός κίνδυνος για τα παιδιά.

Η Ρούμπι, της οποίας το πραγματικό όνομα δεν αποκαλύφθηκε για νομικούς λόγους, είπε ότι η σεξουαλική της κακοποίηση ξεκίνησε όταν κάποιοι άντρες κάλεσαν την ίδια και τους φίλους της στο διαμέρισμά τους για φαγητό και ποτό. Για μερικές εβδομάδες αυτό ήταν το μόνο που συνέβαινε. Όμως μια μέρα «δεν μας άφηναν να μπούμε στο δωμάτιο» επειδή υπήρχαν άλλοι άνθρωποι εκεί, είπε. «Μας έδωσαν ένα λίτρο βότκα. Έτσι, μέχρι να πάμε στο άλλο δωμάτιο, ήμασταν όλοι πολύ μεθυσμένες». όπως είπε.

«Μας περίμεναν περίπου 30 με 40 άνδρες» και μετά «με βίασαν... ξανά και ξανά. Ο ένας τελείωνε να με βίαζε και ερχόταν ο επόμενος και αυτό συνέβαινε όλη τη νύχτα». Όπως είπε η ίδια, η σεξουαλική της κακοποίηση συνεχίστηκε επειδή η συμμορία την απείλησε και ένιωθε ότι «δεν υπήρχε διέξοδος».

«Έρχονταν στα σχολεία, κοντά στο σπίτι μου, παντού, μας έψαχναν και μας έβρισκαν» είπε ενώ αποκάλυψε ότι τη βίασαν «πιθανώς πάνω από 100 φορές άνδρες "από όλη τη χώρα" για τέσσερα χρόνια. Υπήρχαν άνδρες από το Μπράντφορντ και το Νέλσον και το Μπέρμιγχαμ του Μπλάκπουλ… η συμμορία μας πήγε παντού», είπε.

Το 2008, η Ρούμπι πήγε σε μια κλινική σεξουαλικής υγείας, η οποία είπε ότι ήταν μια «κραυγή για βοήθεια γιατί δεν υπήρχε κανένας άλλος να μας βοηθήσει. Tα σχολεία και οι κοινωνικές υπηρεσίες γνώριζαν τι συνέβαινε. Και πάλι, δεν έγινε τίποτα, οπότε πήγαμε εκεί, αλλά μας έδωσαν προφυλακτικά με γεύση και μας έδιωξαν» είπε.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι η Ρούμπι είχε προηγουμένως αποκαλύψει στην Ομάδα Παρέμβασης Κρίσεων ότι κάποιοι της έδιναν βότκα και την την κακοποιούσαν σεξουαλικά. Η αστυνομία γνώριζε την κατάστασή της στις αρχές του 2009.

Η Ρούμπι έκανε έκτρωση όταν ήταν 13 ετών και οι αρχές πήραν το έμβρυο για να το εξετάσουν ιατροδικαστικά για πιθανές αντιστοιχίες DNA με υπόπτους από την έρευνα. Η ίδια δεν ενημερώθηκε για αυτό από την αστυνομία. Είπε ότι αργότερα την πλησίασαν οι αρχές για να τη ρωτήσουν αν ήθελε να κάνει την κηδεία για το έμβρυό της που είχε αποβάλει.

Το 2010, η Ρούμπι μίλησε σε μια κοινωνική λειτουργό για τη συνεχιζόμενη κακοποίησή της από έξι μεγαλύτερους Ασιάτες άνδρες ενώ έκανε επίσης αποκαλύψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες σχετικά με την ευρεία κακοποίηση παιδιών από 60 και πλέον άνδρες. Δύο χρόνια αργότερα, ένας από τους άνδρες που την κακοποίησαν καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εμπορία για σεξουαλική εκμετάλλευση. Αλλά μόλις τέσσερα χρόνια μετά, η Ρούμπι τον είδε εκτός φυλακής. Είπε ότι δεν της είχαν πει ότι είχε αφεθεί ελεύθερος.

«Στην αρχή κοίταξα γύρω μου γιατί δεν πίστευα πραγματικά αυτό που είχα δει. Στη συνέχεια, όταν κατάλαβα ότι ήταν αυτός, έτρεξα. Δεν βγήκα από το σπίτι για περίπου τρεις μήνες μετά από αυτό». Η Ρούμπι είπε ότι τηλεφώνησε στις αρμόδιες αρχές αλλά «δεν έκαναν τίποτα».

Η έρευνα, η οποία εξέτασε τις ενέργειες της αρμόδια αρχής, της GMP για τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών επί εννέα χρόνια, διαπίστωσε ότι είχαν θεωρήσει το έγκλημα προτεραιότητα χαμηλού κινδύνου.

Η πρώην ντετέκτιβ Maggie Oliver παραιτήθηκε από το GMP για να αποκαλύψει τα λάθη των αρχών το 2012 . Είπε ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών εξακολουθεί να συμβαίνει στο Rochdale.

«Τα θύματα σήμερα μου λένε τα ίδια πράγματα που μου έλεγαν η Ρούμπι και αυτά τα παιδιά πριν από 12 χρόνια», είπε. Η Ρούμπι ζήτησε περισσότερη υποστήριξη για τα παιδιά που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση και είπε ότι θα πρέπει να τους προσφερθεί ψυχολογική βοήθεια.

«Θέλω κάθε παιδί που περνάει τις πόρτες του αστυνομικού τμήματος και αναφέρει σεξουαλική κακοποίηση να νιώθει ότι ακούγεται και όντως να ακούγεται».

Εκπρόσωπος του συμβουλίου του Rochdale Borough εξέφρασε τη λύπη του για τους ανθρώπους που ήταν στο συμβούλιο του Rochdale κατά την περίοδο 2004 έως 2013, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, που δεν αναγνώρισαν τι συνέβαινε και δεν κατάφεραν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση.

«Σήμερα εφαρμόζονται πολύ πιο αυστηρές πρακτικές και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι τρομερές αποτυχίες δεν θα επαναληφθούν».

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις