ΡΩΣΙΑ. Ένα βίντεο από την ανάκριση ατόμου που συνελήφθη για την επίθεση στον συναυλικό χώρο σε προάστιο της Μόσχας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έπειτα από τη δημοσιοποίησή του μέσω Telegram από την αρχισυντάκτρια του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, που νωρίτερα έκανε λόγο για 143 νεκρούς.

Σε σχόλια που της αποδίδονται, η Σιμονιάν επιχειρεί να αποσυνδέσει το τρομοκρατικό χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος, λέγοντας πως «γνωρίζουμε ήδη τα ονόματα των δραστών, έχουμε δει τα πρόσωπά τους και μάθει για όσα “κελαηδούν” κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αμέσως γίνεται φανερό γιατί χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εν χορώ ότι πρόκειται για χτύπημα του ISIS. Δεν πρόκειται για το ISIS και οι δράστες επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να πειστεί η ηλίθια παγκόσμια κοινότητα».

Και συνεχίζει η αρχισυντάκτρια του Russia Today, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι ISIS. Αυτοί είναι Ουκρανοί. Πρόκειται για μια καλά συντονισμένη ομάδα αρκετών άλλων», ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε και μέρος των απαντήσεων που έδωσε γονατιστός ο συλληφθείς στις ρωσικές αρχές κατά την ανάκρισή του.

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, πως αυτοί που τον στρατολόγησαν, του έταξαν μισό εκατομμύριο ρούβλια για να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονταν στην αίθουσα του συναυλιακού χώρου, ενώ είχε φροντίσει να πάρει προκαταβολικά – μέσω τραπεζικής κάρτας – τα μισά από αυτά. Παράλληλα, ανέφερε πως έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία, στις 4 Μαρτίου. Όταν ρωτήθηκε για την τραπεζική κάρτα, είπε πως την έχασε κάπου στο δάσος, όταν προσπάθησε να διαφύγει, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα άτομα που τον στρατολόγησαν, είπε πως δέχτηκε κάποιες ανώνυμες πληροφορίες μέσω Telegram για το σημείο στο οποίο θα έβρισκε τα όπλα.

Υπενθυμίζεται πως το όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες, ένα λευκό Renault, εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις