ΚΟΣΜΟΣ. Εκπληκτικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν από την ολική έκλειψη Ήλίου, καθώς το μοναδικό φαινόμενο διέσχισε τη βορειοαμερικανική ήπειρο. Η ολική έκλειψη έγινε ορατή στις ακτές του Μεξικού στις 11:07 τοπική ώρα, με τα πλήθη στην παραλία να ενθουσιάζονται. Σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες διέσχισε 13 πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά.

Βίντεο δείχνουν τη στιγμή που η Σελήνη κρύβει εντελώς τον Ήλιο, μετατρέποντας τη μέρα σε νύχτα και αποκαλύπτοντας το εκθαμβωτικό φαινόμενο.

Η ολική έκλειψη Ηλίου ήταν ορατή χθες στις ΗΠΑ για πολύ μεγαλύτερο διάστημα σε σύγκριση με εκείνη του 2017. Χθες η μέγιστη διάρκεια έφτασε κατά τόπους τα 4 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, ενώ πριν από επτά χρόνια ήταν 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Η ηλιακή έκλειψη ήταν ορατή σε 15 αμερικανικές πολιτείες, από το Τέξας μέχρι το Μέιν, προτού έρθει η σειρά των κατοίκων του ανατολικού Καναδά. Μικρές αγροτικές πόλεις –όπως το Αντβάνς του Μισούρι, με πληθυσμό περίπου 1.300 κατοίκων– δέχτηκαν χιλιάδες επισκέπτες.

Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται τον Αύγουστο του 2026, αλλά θα είναι ορατή κυρίως σε Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και περιοχές της Ρωσίας.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις