ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπό δυνατή βροχή πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παρέλασαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, έως και το εμβληματικό Πάρκο ενώ έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν.

Οι εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν με δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, όπου παραστάθηκε το άγημα των ευζώνων.

Το «παρών» στην Δοξολογία έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) και Νίνα Κασσιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Αλέξης Βαφειάδης, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ψαρός και η Εκτελεστική Διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πωλέτ Πούλος, σύμφωνα με το ekirikas.com.

Μετά τη λειτουργία, ξεκίνησε η παρέλαση από τον Άγιο Νικόλαο έως το πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν. Στο μέσον της διαδρομής, ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή, η οποία, παρά το γεγονός ότι είχε προβλεφθεί ως πιθανότητα, αιφνιδίασε πολλούς από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ακολουθούσαν χωρίς να έχουν προμηθευτεί ομπρέλες.

Με απόφαση των διοργανωτών, οι εύζωνες και οι επίσημοι έφτασαν στο Μπόουλινγκ Γκριν αλλά στάθηκαν σε ένα υπόστεγο, απέναντι από το Πάρκο, όπου ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, Άρης Κουρκουμέλης, και η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Νομική Καστανά, επιχειρούσαν να συντονίσουν το πρόγραμμα για την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Εν τέλει, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στην εκδήλωση του Μπόουλινγκ Γκριν.

«Η βροχή δεν θα μας σταματήσει να σηκώσουμε της σημαίας αυτής της σημαντικής κοινότητας που έχει συνεισφέρει σε αυτήν την σπουδαία πόλη. Θέλουμε να συνεχίσουμε να σας βλέπουμε να ευημερείτε και ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του», ανέφερε ο κ. Άνταμς.

bowling-green-20242-768x432.jpg
ekirikas.com

Αμέσως μετά, ακολούθησε ηχογραφημένη ανάκρουση του ελληνικού και του αμερικανικού εθνικού ύμνου, με την έπαρση των δυο σημαιών, όπως προβλέπει το τελετουργικό.

bowling-green-20243-768x432.jpg
ekirikas.com

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ ανακοίνωσε πως, λόγω των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα των ομιλιών δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και ανανέωσε το ραντεβού με την ελληνοαμερικανική ομογένεια στην 5η Λεωφόρο.

«Ήταν πολύ συγκινητική αυτή η τελετή σήμερα που ξεκίνησε με την Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, το οποίο ανέστησε το αθάνατο ελληνικό πνεύμα και η γενναιοδωρία των ομογενών προγόνων μας, όπως και η θυσία των προγόνων μας και των αγωνιστών του 21, που ανέστησε την σκλαβωμένη πατρίδα μας. Αλλά είναι και ένας προπομπός για την μεγάλη εορτή της Κυριακής που θα είναι η σπουδαία ιστορική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στην οποία καλούμε όλους. Είναι μια γιορτή ενότητας για όλο το Έθνος, μια γιορτή Δημοκρατίας και Ελευθερίας», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

bowling-green-20244-768x432.jpg
ekirikas.com

«Είναι τιμή και χαρά να εκπροσωπώ την Βουλή των Ελλήνων σε αυτήν την θαυμάσια τελετή με αφορμή την ύψωση της ελληνικής σημαίας, σύμβολο δημοκρατίας, ελευθερίας και ισότητας», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Τέλος ο Δήμαρχος Χίου, Δρ. Ιωάννης Μαλαφής, τόνισε ότι «η συγκίνηση είναι τόσο μεγάλη, βλέπουμε τους Έλληνες να είναι ενωμένοι και μαζί θα διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουν στην πατρίδα μας».

bowling-green-20245-768x432.jpg
ekirikas.com
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις