ΚΥΠΡΟΣ. Τα 8 χρόνια φυλάκισης που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 32χρονο Ουκρανό Β.Ι., παρέμειναν 8, καθώς το Κυπριακό Εφετείο δεν δέχθηκε κανέναν από τους λόγους έφεσης τόσο για την καταδίκη όσο και για το ύψος της ποινής.

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 ενώ ήταν φιλοξενούμενος σε έπαυλη που ενοικίαζε ζευγάρι από την Τσεχία, βίασε την οικοδέσποινα Κ.Ρ. μετά από πάρτι που είχε γίνει για τα γενέθλιά του και ενώ στο κρεβάτι δίπλα από τη γυναίκα κοιμόταν ο σύντροφός της, Μ.Μ..

Κατά την πρωτόδικη διαδικασία ο Β.Ι. είχε ισχυριστεί πως δεν υπήρξε βιασμός από τον ίδιο, αλλά περίπου επιχείρησε να τον «βιάσει» η Κ.Ρ. στην τουαλέτα του σπιτιού που ήταν φιλοξενούμενος. Τόσο το Κακουργιοδικείο όσο και το Εφετείο, δεν έκαναν αποδεκτή τη μαρτυρία και τις εξηγήσεις του Β.Ι..

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 έκανε διακοπές στην Κύπρο και μαζί με φιλικό ζευγάρι πήγε σε έπαυλη στην Πάφο, όπου θα τους φιλοξενούσε ένα ζευγάρι από την Τσεχία, με το οποίο δεν γνωριζόταν. Στην έπαυλη βρίσκονταν και άλλα άτομα, όπως επίσης και τα τρία ανήλικα παιδιά των Τσέχων. Στον Β.Ι. παραχωρήθηκε ένας καναπές στο καθιστικό για να κοιμηθεί.

Στις 6 Ιουνίου 2020, στον χώρο της πισίνας της έπαυλης, έκαναν πάρτι, καθώς ο Β.Ι είχε τα γενέθλιά του. Μάλιστα ο ίδιος είχε αγοράσει αρκετά μπουκάλια ουίσκι και σαμπάνιες, με σκοπό να πιουν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν. Αφού είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, η οικοδέσποινα έβαλε τα παιδιά για ύπνο και κάθισε με τους υπόλοιπους. Σε κάποια στιγμή έπεσε στην πισίνα για να κολυμπήσει και ακολούθησε ο σύντροφός της. Όταν το ζευγάρι βρισκόταν στο νερό, ο σύντροφος της γυναίκας της αφαίρεσε τον στηθόδεσμο από το μαγιό. Η γυναίκα βγήκε από την πισίνα και σκεπάστηκε με μια από τις πετσέτες που υπήρχαν.

Σύμφωνα με την εκδοχή του Β.Ι., η γυναίκα αφαίρεσε μόνη της τον στηθόδεσμο και ο σύντροφός της έπεσε εντελώς γυμνός στο νερό μπροστά στους υπόλοιπους, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία. Μάλιστα ο Β.Ι., επιχείρησε να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, ως ηθικό στοιχείο, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν θεωρείται κοινωνικώς αποδεκτό και τον εξέπληξε που το ζευγάρι γδύθηκε μπροστά στους φιλοξενούμενους.

Η γυναίκα κάποια στιγμή εγκατέλειψε το πάρτι, καθώς δεν ένιωθε καλά λόγω της κατανάλωσης ποτού. Μπήκε στο σπίτι και αφού έκανε εμετό τρεις φορές, έπεσε για ύπνο στο κρεβάτι της, φορώντας μόνο το κάτω μέρος του μαγιό της.

Οι υπόλοιποι, συνέχισαν τη διασκέδαση αλλά και ο σύντροφος της γυναίκας δεν άντεξε το ποτό και έτσι ο Β.Ι. μαζί με τον φίλο του, τον μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο και τον έβαλαν να κοιμηθεί δίπλα στη σύντροφό του, που ήδη κοιμόταν. Αργότερα στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει τη γυναίκα που κοιμόταν στο κρεβάτι, γιατί ο ίδιος θεωρεί το υπνοδωμάτιο ενός ζευγαριού ιερό χώρο και έτσι δεν έδωσε σημασία όταν μετέφεραν μαζί με τον φίλο του τον οικοδέσπότη στο κρεβάτι για ύπνο.

Λίγο αργότερα, αφού όλοι είχαν κοιμηθεί, ο Β.Ι. πήγε πάλι στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού και αφού αφαίρεσε το κάτω μέρος του μαγιό της γυναίκας άρχισε να τη βιάζει, με εκείνη να νομίζει ότι επρόκειτο για τον σύντροφο της και για αυτό δεν αντέδρασε και τον αγκάλιασε. Όπως είπε στο δικαστήριο, ο σύντροφός της συνήθιζε μια τέτοια συμπεριφορά.

Ωστόσο, όταν ο Β.Ι. με βαριά ουκρανική προφορά της είπε: «Σου αρέσει έτσι π…;», αυτή αντιλήφθηκε πως ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν ο σύντροφός της, τον έσπρωξε και σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι.

Στη συνέχεια η γυναίκα έσπρωξε τον Β.Ι. σε μια από τις τουαλέτες και άρχισε σε έντονο ύφος να τον ρωτάει τι ήταν αυτό που έκανε και γιατί το έκανε. Από τον θόρυβο ξύπνησε ο φίλος του Β.Ι. και τους προέτρεψε να βγουν στην πισίνα για να λύσουν τη διαφορά, για να μην ξυπνήσουν οι υπόλοιποι και ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο φίλος του Β.Ι. πήγε και ξύπνησε τον σύντροφο της γυναίκας. Αφού ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί, πήρε μια καρέκλα και την πέταξε στον Β.Ι. ενώ στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει με ένα σκουπόξυλο. Ο Β.Ι. αντέδρασε και από το επεισόδιο τραυματίστηκαν και οι δύο.

Ζητήθηκε από τον Β.Ι να παραμείνει στο χώρο και κλήθηκε η αστυνομία. Αν και αρχικώς είπε πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί, στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα στο αεροδρόμιο Πάφου, όταν επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για την Πράγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β.Ι. ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα τον έσπρωξε στην τουαλέτα και του ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν ερωτικά, κάτι που ο ίδιος, όπως είπε αρνήθηκε, γιατί το θεωρούσε απρέπεια. Ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδής με σκοπό να δικαιολογηθεί η πράξη του.

Άφησε ίχνη στο σεντόνι

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως στο σεντόνι του υπνοδωματίου στην πλευρά που κοιμόταν η γυναίκα υπήρχε γενετικό υλικό του Β.Ι., το οποίο δεν μπορούσε να μεταφερθεί με άλλον τρόπο παρά μόνο από τον ίδιο.

Ο Β.Ι. ισχυρίστηκε πως το γενετικό του υλικό μεταφέρθηκε από την πετσέτα που υπήρχε στην πισίνα και με την οποία σκουπίζονταν όλοι και τελικώς την πήρε η γυναίκα για να σκεπαστεί όταν είχε βγει γυμνόστηθη από την πισίνα.

Η εξήγηση αυτή δεν έγινε δεκτή επιστημονικά και έτσι το γενετικό του υλικό στο σεντόνι αποτέλεσε ενισχυτική μαρτυρία, η οποία μαζί με άλλα στοιχεία οδήγησε στην καταδίκη του.

«Αχάριστος και θρασύς»

Το Κακουργιοδικείο επιβάλλοντας την ποινή είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως τα επιβεβαιωμένα γεγονότα φανερώνουν «έντονο το στοιχείο της αχαριστίας, της απουσίας ευσυναίσθησης έναντι της παραπονούμενης, αλλά και θρασύτητας εκ μέρους του κατηγορούμενου, με την είσοδο του στο υπνοδωμάτιο και να τη βιάσει, καθώς αυτή κοιμόταν με τον σύντροφό της. Τον φιλοξένησαν, παρότι ήταν άγνωστός τους, χάριν στη γνωριμία που αυτός είχε με τον φίλο τους T, προσφέροντάς του φαγητό, διαμονή και ψυχαγωγία στο σπίτι τους, και συμπτωματικά βέβαια κατά την ημέρα των γενεθλίων του». Το Εφετείο απέρριψε και τους πέντε λόγους έφεσης που προέβαλε η πλευρά του Β.Ι. και επικύρωσε την καταδίκη σε 8 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις