ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, στο πλαίσιο ανάδειξης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και προώθησης της Αρχαιογνωσίας, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών για τους μαθητές της Β΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων του Νομού Λακωνίας. Ο διαγωνισμός αυτός θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου, ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, θα διαγωνιστούν στη μετάφραση και επεξεργασία αποσπάσματος από την Αρχαία Ελληνική Πεζογραφία.

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού αναλαμβάνει να καθορίσει τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, εκτός σχολικού ωραρίου, και ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων μαθητών.

Τα θέματα θα επιλεγούν από τριμελή ειδική επιστημονική επιτροπή. Οι τρεις πρώτοι μαθητές με την καλύτερη επίδοση θα βραβευθούν σε ειδική τελετή, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί τιμητικός έπαινος.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στη Διεύθυνση της σχολικής τους μονάδας μέχρι και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

«Ας γνωρίσουμε τη δύναμη που κρύβει η γλώσσα μας, ας αγωνιστούμε για την υπεράσπιση, τη διαιώνιση, την ψυχή, το πνεύμα και την ευγένειά της, που είναι η ίδια η ιστορία και η ρίζα μας λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό αρχαιογνωσίας», αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη.

Πληροφορίες : filolak.blogspot.gr