ΣΠΑΡΤΗ. Αξία και σημασία έχει να εκφράζονται δημόσια και να προκαλούν θετικά οι άνθρωποι που πέρα από τη γνώση έχουν και αγάπη για την Ιστορία, την Παράδοση, την Γλώσσα και την Ρίζα μας.

Ο κ. Αθανάσιος Στρίκος στην εκδήλωση του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης (δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα του notospress.gr) κατόρθωσε με επιστημονική ακρίβεια, με ερευνητική διείσδυση, με πατριωτική ευαισθησία και με εκπαιδευτική σαφήνεια να δείξει στο πολυάριθμο κοινό τη σχέση της Ομηρικής γραφής με την Γορτυνιακή γλώσσα και μέσα απ’ αυτό να μας θυμίσει το χρέος για σεβασμό και έννοια για την λαϊκή μας παράδοση.

Ο Β. Βλαχάκος έγραψε: «Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σαϊνοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου του Γεωργίου και της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, στη Σπάρτη, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο ο Ταξίαρχος ε. α. και Εκπαιδευτικός κ. Αθανάσιος Στρίκος με την ομιλία του - μάθημα: Το πανάρχαιο ιδιωματικό «Γλωσσάρι της Γορτυνίας» (με ετυμολογική αναφορά) ταξίδεψε στο χρόνο τους ακροατές μέσα από τις διαδρομές της γλώσσας μας, με δείγμα γραφής, αποδεικνύοντας και αναδεικνύοντας το θησαυρό που κρύβεται, από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα, στη ντοπιολαλιά του τάχα αγράμματου λαού από τους δήθεν εγγράμματους και πολύξερους, που απογύμνωσαν και πτώχευσαν την πιο πλούσια και μαθηματική γλώσσα του κόσμου, καταχειροκροτούμενος και επευφημούμενος!»