ΚΟΣΜΟΣ. 500.000 μικρές μαύρες τελείες γεμίζουν το πρωτοσέλιδο των Times της Νέας Υόρκης, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θρηνούν για μισό εκατομμύριο ψυχές που έχασαν την μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Μπορεί οι νέες λοιμώξεις να μειώνονται και το πρόγραμμα των εμβολιασμών να αυξάνει ταχύτητα, αλλά ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι, τόνισε πως οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιούν μάσκες για πολύ καιρό ακόμη.

«Θέλω να δω τα επίπεδα των λοιμώξεων να πέφτουν πολύ. Όταν τα επίπεδα είναι πολύ χαμηλά και η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τότε θα αισθανθώ άνετα να πω ας μην χρησιμοποιούμε μάσκες γιατί δεν τις χρειαζόμαστε» τόνισε ο κ. Φάουτσι.

Ισραήλ
Η κυβέρνηση στο Ισραήλ έχοντας εμβολιάσει το 46% του πληθυσμού της χώρας, έδωσε εντολή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και των γυμναστηρίων. Σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά.

«Ήταν καιρός μείναμε για καιρό στο σπίτι και δεν ήταν εύκολο. Έπρεπε να κάνουμε πολλά και είμαι χαρούμενη που πλέον μπορούμε να βγούμε έξω» ανέφερε μια πολίτης.

Γαλλία
Στην Γαλλία μπορεί καθημερινά οι μολύνσεις να μειώνονται αλλά μόνο εχθές η χώρα κατέγραψε περισσότερες από 22.000 λοιμώξεις.

Οι Αρχές διατηρούν το επίπεδο των περιορισμών στο ανώτατο επίπεδο παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιφέρειας ξεχωριστά.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, εξαιρετικά κρίσιμη σε Εθνικό επίπεδο, με αυτό που λέμε εδώ και εβδομάδα, δεν είναι ωραίο αλλά ισχύει, με το επίπεδο των μολύνσεων και σε τοπικό επίπεδο παρατηρούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Μ. Βρετανία
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο καλός καιρός έβγαλε τους Βρετανούς στα πάρκα παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

ΗΗ ομαλή εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος δίνει πάντως την δυνατότητα στην κυβέρνηση Τζόνσον να προχωρήσει από τις 8 Μαρτίου στο άνοιγμα των σχολείων.