ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του ομογενούς Αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου (Anastasios Tsakos), ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τρίτης, στο οδόστρωμα του Long Island Expressway (LIE), όταν παρασύρθηκε από την τρελή πορεία του οχήματος μιας 32χρονης, η οποία οδηγούσε χωρίς άδεια και υπό την επηρεια αλκοόλ.

“Δεν έχω λόγια. Είναι τεράστια απώλεια για όλους όσοι τον γνωρίζαμε. Ειδικά, όμως, είναι μεγάλη απώλεια για την σύζυγο και τα δυο παιδιά του”, αναφέρει, συντετριμμένη, στον “Εθνικό Κήρυκα” (“Ε.Κ.”), η κουμπάρα και οικογενειακή φίλη του εκλιπόντος, Αλεξάνδρα Λαμπράκη.

Η ίδια έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της συζύγου του εκλιπόντος, Ειρήνης Τσάκου (Irene Tsakos), λίγο μετά την γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος. Αλλωστε, ο Πήτερ Λαμπράκης συνδεόταν πάρα πολλά χρόνια με στενή φιλία με τον Αναστάσιο Τσάκο, ενώ το ζευγάρι είχε βαφτίσει τον 3χρονο Σταύρο, που είναι το μικρότερο παιδί του άτυχου αστυνομικού.

“Ο Τάσος ήταν ένας πάρα πολύ καλός φίλος του συζύγου μου. Γνωρίζονταν για μια ολόκληρη ζωή. Βαφτίσαμε το παιδί τους πριν από λίγα χρόνια. Ως νονοί και κουμπάροι, γίναμε οικογένεια. Έχω να πω ότι ήταν ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος και πατέρας, ο καλύτερος σύζυγος και πατέρας. Εργαζόταν σκληρά, αλλά κάθε ελεύθερη στιγμή που είχε την περνούσε με τα παιδιά του, έπαιζε μαζί τους και νοιαζόταν για αυτά. Ήταν ολόκληρος ο κόσμος για αυτόν. Για αυτούς ζούσε, για την όμορφη και λαμπερή γυναίκα του και τα παιδιά του”, τόνισε η κ. Λαμπράκη.

Όπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ του “Εθνικού Κήρυκα” (“Ε.Κ.”), ο Τσάκος, μετά τον τραυματισμό του στις 02:05 τα ξημερώματα, διακομίστηκε στο New York Presbyterian Hospital, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σύζυγός του, ανυποψίαστη έως τότε, ειδοποιήθηκε στο σπίτι της προκειμένου να μεταβεί στο νοσοκομείο, στην μέση της νύχτας.

“Είχαν τόσα σχέδια και όνειρα ως οικογένεια! Είχαν μόλις αγοράσει σπίτι και σχεδίαζαν να φτιάξουν την ζωή τους. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι”, καταλήγει η Αλεξάνδρα Λαμπράκη.

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε καταγωγή από την Λακωνία και μεγάλωσε στη Νεάπολη. Τα μέλη της πατρικής του οικογένειας βρίσκονταν εκτός Νέας Υόρκης, καθώς οι γονείς του, Σταύρος και Άννα Τσάκου, διαμένουν στην Ελλάδα, ο αδερφός του στην Βόρεια Καρολίνα και η αδερφή του στην Μασαχουσέτη.

Την ίδια στιγμή, μαζικό είναι το κύμα συμπαράστασης στους ανθρώπους του ομογενούς Αστυνομικού από οργανώσεις των συναδέλφων του, οι οποίοι του απένειμαν και φόρο τιμής κατά την μεταφορά της σορού του από το νοσοκομείο.

Παράλληλα, για λογαριασμό της συζύγου και των δυο παιδιών του 43χρονου Αστυνομικού ανοίχθηκε ηλεκτρονική δωρεά στο GoFundMe, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά στις δύσκολες ημέρες που θα ακολουθήσουν - από κάθε άποψη - μετά την απώλεια του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Πηγή: ekirikas.gr