ΛΑΚΩΝΙΑ. Κάλεσμα σε μαζικούς φορείς αλλά και πολίτες της Λακωνίας, για αλληλεγγύη και βοήθεια στην Παλαιστίνη, απευθύνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Έτσι, τους προτρέπει να προχωρήσουν στη συλλογή ιατρικών προμηθειών και φαρμάκων όπως επίσης και στη βοήθεια των παιδιών της Γάζας με σχολικά υλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή υλικής βοήθειας, πάρε τηλέφωνο στο 6988589289.

Περαιτέρω, όπως ενημερώνει το Σωματείο, αντιπροσωπεία συνδικάτων επισκέφτηκε την Τρίτη 18/5, τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσσι.

Του παρέδωσε ψήφισμα των συνδικάτων της χώρας μας, το οποίο έχει υπογράψει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας στον Παλαιστινιακό λαό, «…αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του».

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπέγραψαν το ψήφισμα, τους εργαζόμενους και τον Λαό της Ελλάδας για την σταθερή τους αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού.

Το ψήφισμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό Λαό, ως έχει

«Τα Συνδικάτα της Ελλάδας υψώνουμε τη φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δολοφονική πολιτική και τη βαρβαρότητα του Ισραήλ.

Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.

73 χρόνια από την Καταστροφή, τη Νάκμπα, της 15 Μάη του 1948, όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές.

Ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει μια νέα Καταστροφή.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, αξιοποιώντας την ανοιχτή στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεων -όπως της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια- κλιμακώνει την επιθετικότητά του, τους εποικισμούς, τις εξώσεις Παλαιστινίων, τη βία, τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών, ενώ απειλεί με νέα εισβολή εναντίον της Γάζας και νέο αιματοκύλισμα.

Οι εξελίξεις και η επιθετικότητα του Ισραήλ πατάνε στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των μονοπωλίων.

Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν "δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα" είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα της Ελλάδας που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε και απαιτούμε την παύση κάθε συνεργασίας και στήριξης των ελληνικών κυβερνήσεων προς το κράτος-δολοφόνο.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει τώρα στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τώρα να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Για να σταματήσει το έγκλημα, για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές».