ΚΟΣΜΟΣ. Ούτε ο ίδιος δε φανταζόταν ότι ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα του ως ο αδίστακτος πρόεδρος των ΗΠΑ, Φρανκ Άντεργουντ, θα καταστρεφόταν εν μία νυχτί.

Μετά από 4 χρόνια αποχής από τον χώρο του θεάματος, o Oσκαρικός ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και στη νέα ταινία του Φράνκο Νέρο που γυρίζεται στην Ιταλία.

Η ταινία έχει τίτλο «ο Άνθρωπος που ζωγράφισε το θεό» και ο Σπέισι θα έχει έναν μικρό ρόλο ως αστυνομικός ντετέκτιβ.

Ο χαρακτήρας του Σπέισι, αστυνομικός ντετέκτιβ, θα διερευνά λανθασμένες κατηγορίες ότι ο καλλιτέχνης κακοποίησε σεξουαλικά παιδιά.

Η «σταύρωση» και η «λύτρωση»

Η πρώτη φορά που ακούστηκαν δημοσίως κατηγορίες εναντίον του Σπέισι ήταν σε μια συνέντευξη του ηθοποιού Άντονι Ραπ το 2017.

Οι καταγγελίες από τουλάχιστον 10 άνδρες για σεξουαλικές επιθέσεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα δύο χρόνια αποκαθηλώνοντας τον από τον θρόνο ενός από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, το Netflix τον απολύει από την πιο δημοφιλή σειρά της τελευταίας δεκαετίας στην οποία είναι πρωταγωνιστής.

Για 4 χρόνια ακυρώνονται όλα τα συμβόλαια και οι βραβεύσεις του. Ακόμα και η συμπρωταγωνίστριά του Ρόμπιν Ράιτ παίρνει αποστάσεις.

Όλες οι κατηγορίες κατέπεσαν ή παραγράφησαν ενώ δεν καταδικάστηκε ποτέ για καμία υπόθεση παιδοφιλίας.

Η τελευταία ταινία του Κέβιν Σπέισι ήταν το «Billionaire Boys Club» του 2018.

Οι συνάδελφοί του φαίνεται όμως πως δεν τον έχουν ακόμα συγχωρέσει. Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, σύζυγος του σκηνοθέτη της ταινίας που θα πρωταγωνιστήσει, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ταινία.

Αντιθέτως, ο Ιταλός σκηνοθέτης στηρίζει απόλυτα την επιλογή του. Ο Φράνκο Νέρο είπε στο ABC News: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Κέβιν συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία μου, τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα».

Ο δρόμος προς τη λύτρωση μόλις άνοιξε για τον Κέβιν Σπέισι.