ΚΟΣΜΟΣ. Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στην αναμέτρηση του Euro 2020 ανάμεσα σε Δανία και Φινλανδία, προκάλεσε ανατριχίλα σε όλο τον κόσμο. Η εικόνα του 29χρονου να πέφτει στο χορτάρι χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται στις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν άμεσα.

Συμπαίκτες, αντίπαλοι και κόσμος στο γήπεδο είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς, με τους ποδοσφαιριστές της Δανίας να κάνουν μια ανθρώπινη ασπίδα γύρω του έτσι ώστε να μην φαίνονται οι προσπάθειες των γιατρών, ενώ ο φόβος όλων ήταν αν θα καταφέρει ο Κρίστιαν Έρικσεν να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Εν τέλει, φαίνεται πως τα χειρότερα πέρασαν για τον διεθνή ποδοσφαιριστή της Ίντερ καθώς κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Συγκεκριμένα, το Associated Press δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν τον Κρίστιαν Έρικσεν να έχει σηκώσει το ένα του χέρι, ενώ του έχει τοποθετηθεί μάσκα οξυγόνου τη στιγμή που διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως ο Κρίστιαν Έρικσεν διακομίστηκε εν ζωή στο νοσοκομείο και πως η κατάστασή του είναι σταθερή. Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε αντίστοιχη ανακοίνωση από την UEFA. «Μετά την ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αφορούσε τον παίκτη της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κρίσης με τις δύο ομάδες και τους αξιωματούχους του αγώνα και περαιτέρω πληροφορίες θα κοινοποιηθούν στις 19:45 (τοπική ώρα). Ο παίκτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και έχει σταθεροποιηθεί», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας επιβεβαίωσε τα καλά νέα, ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του, και τόνισε πως θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του. «Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι ζωντανός και είναι για περαιτέρω εξετάσεις στο Rigshospitalet. Ο αγώνας αναβάλλεται προσωρινά. Νέα ενημέρωση στις 19.45 (σ.σ. τοπική ώρα)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις