ΚΟΣΜΟΣ. Με την έναρξη της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι, έλαβε τον λόγο και ο βουλευτής Λακωνίας, μέλος της ΔΣΟ, Θανάσης Δαβάκης.

Στην ομιλία του ο Λάκωνας βουλευτής, αφού προηγουμένως έκανε μία ιστορική αναφορά στις διαχρονικές μας σχέσεις με τη Σερβία – όπως αυτές αναδεικνύονται και από την καταγωγή της μητέρας του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ελένης Δραγάση, κόρης του Σέρβου ηγεμόνα Κωνσταντίνου Δραγάση – ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να ενδυναμώσουν τις προσπάθειες για την περαιτέρω ανάδειξη και δημοσιοποίηση της απαράδεκτης επιλογής της τουρκικής κυβέρνησης να μεταβληθεί η Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, γεγονός που αποτελεί προσβολή προς την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την Ορθοδοξία.

«Πρέπει το όργανο στο οποίο συμμετέχουμε, ένα όργανο που συγκεντρώνει εκπροσώπους από πολλούς ορθόδοξους λαούς, να αυξήσει τις προσπάθειες αλλά και τις πιέσεις, προκειμένου να κρατηθεί στην επικαιρότητα το μεγάλο ατόπημα της Τουρκικής κυβέρνησης προς τον πολιτισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λάκωνας βουλευτής.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των χριστιανικών πληθυσμών, των χώρων λατρείας και των μνημείων που βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται εμφύλιες συγκρούσεις, όπως η Συρία, ζητώντας από τα μέλη της ΔΣΟ να πιέσουν τις κυβερνήσεις των κρατών που εκπροσωπούν για να βρεθούν συντονισμένες λύσεις για την προστασία τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις