ΚΟΣΜΟΣ. Την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, συναντήθηκε στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου, καθώς ως δικηγόρος συμμετέχει στην νομική ομάδα υπεράσπισης των συμφερόντων του Πατριαρχείου. Για τον λόγο τούτο, φιλοξενείται αυτές τις μέρες, στο Πατριαρχείο.

Όπως σημειώνει ο Χρ. Τσίχλης «η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όσον αφορά την διένεξη με το Τουρκικό κράτος, σχετικά με τον τίτλο ιδιοκτησίας της Σχολής. Τα ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο των μεταρρυθμίσεων στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Τουρκία για τη βελτίωση της κατάστασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τόσο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της, όσο και των υποχρεώσεών της έναντι των ιδίων των πολιτών της.

Σε όλα τα κείμενά τους για την Τουρκία, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζουν τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και εκείνα των άλλων μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, ως ζητήματα πρώτης προτεραιότητας που πρέπει να αντιμετωπισθούν από τις τουρκικές αρχές.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Μάλιστα, το τονίζει σε κάθε ευκαιρία, προσδοκώντας ότι η προσαρμογή της Αγκύρας στις ευρωπαϊκές αξίες θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών της και θα μεταβάλει την στάση της έναντι του μεγάλου αυτού θεσμού της Χριστιανοσύνης, υποβοηθώντας στην αλλαγή των σημερινών αντιλήψεων για τις θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας.

Παραμένει αμείωτη η υπέρ των υποθέσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου δυναμική, τόσο σε επίπεδο διεθνών και περιφερειακών οργανισμών όσο και νομολογίας (απόδοση νομικής προσωπικότητας, χρήση του όρου «Οικουμενικός»)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις