ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ. Όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο που τραβήχτηκε στις 16 Δεκέμβρη στην πόλη Καγκαγιάν ντε Όρο, οι δύο ηρωικοί άντρες κρατούν μια πλαστική λεκάνη μέσα στον πλημμυρισμένο δρόμο, που μέσα της έχει το ενός μηνός μωρό.

Οι άντρες της ακτοφυλακής προστάτευσαν το μωράκι με μια ομπρέλα και το τύλιξαν με μια κουβέρτα για να το προφυλάξουν από το κρύο και τη βροχή, με την καταιγίδα να έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες.

Οι διασώστες μετέφεραν το μωρό σε ένα κοντινό κέντρο εκκένωσης, όπου το έδωσαν στους γονείς του.

Τώρα είναι όλοι τους ασφαλείς, έχοντας βρει καταφύγιο από τον τυφώνα που φαίνεται να χειροτερεύει.

Όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της σωστικής υπηρεσίας, το μωράκι σώθηκε κατά τη στιγμή που τα νερά έφταναν στο μεγαλύτερο ύψος τους.

«Χρησιμοποιώντας μια πλαστική λεκάνη και μια ομπρέλα, το μωρό τυλίχθηκε μέσα σε μια κουβέρτα για να προστατευτεί από τη βροχή, με τους άντρες της ακτοφυλακής να σπρώχνουν την αυτοσχέδια σωσίβια λέμβο μέσα στα λασπόνερα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας αναμένει οι σφοδρές βροχοπτώσεις να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Το βίντεο με τη διάσωση του μωρού ανέβηκε στα social media, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να εκφράζουν την ανακούφισή τους για το μωρό που είναι καλά στην υγεία του και που επανενώθηκε με την οικογένειά του.\

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις