Μια συγκλονιστική ιστορία απαγωγής και επανένωσης κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.

ΚΙΝΑ. Μπορεί να είχαν περάσει 33 χρόνια από την ημέρα που τον απήγαγαν, αλλά ο Li Jingwei θυμόταν αρκετά, κι ας ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν χωρίστηκε τόσο βίαια και άδικα από την οικογένειά του,

Το 1989, ο ανήλικος τότε Li είχε απαχθεί και πωληθεί σε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων. Παρά τα όσα μεσολάβησαν, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και, μετά από τόσα χρόνια, σχεδίασε από μνήμης, με το χέρι του, έναν πρόχειρο χάρτη του χωριού του.

Στις 24 Δεκεμβρίου μοιράστηκε το σχέδιο στην πλατφόρμα Douyin, Το βίντεο του έγινε viral και, ανέλπιστα, η αστυνομία κατάφερε να αντιστοιχίσει τον χάρτη με ένα μικρό χωριό μέσα στην αχανή Κίνα, εντοπίζοντας σχεδόν αμέσως την γυναίκα που είχε χάσει τον γιο της πριν από τρεις δεκαετίες, τη βιολογική του μητέρα.

Τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν πως ο Li ήταν πράγματι ο γιος της και οι δυο τους επανενώθηκαν μετά από μισή ζωή χωριστά, το περασμένο Σάββατο. Στην πρώτη τους συνάντηση, ο Li Jingwei αφαίρεσε με προσοχή την μάσκα από το πρόσωπο της μητέρας του, το εξέτασε προσεκτικά και ξέσπασε σε δάκρυα αγκαλιάζοντάς την.

«Τριάντα τρία χρόνια αναμονής, αμέτρητες νύχτες προσμονής, και τελικά ένας χειρόγραφος χάρτης από μνήμης, αυτή είναι η στιγμή της τέλειας εκτόνωσης μετά από 13 ημέρες» έγραψε o Li στο προφίλ του λίγο πριν την συνάντησή τους. «Σας ευχαριστώ όλους όσοι με βοηθήσατε να επανενωθώ με την οικογένειά μου».

Οι απαγωγές παιδιών αποτελούν πραγματική μάστιγα στην πολυπληθή Κίνα. Περίπου 20.000 παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2015.

Μετά την απαγωγή του, ο Li είχε πουληθεί από τους δράστες σε μία οικογένεια που έμενε 1.800 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του. Ζώντας στην επαρχεία της Guangdong, στη νότια Κίνα, δεν κατάφερε να αποσπάσει καμία πληροφορία από τους θετούς του γονείς, ούτε να συμβουλευτεί κάποια βάση δεδομένων με DNA για να διασταυρώσει τις καταβολές του.

Για αυτό στράφηκε στο «θαυματουργό» διαδίκτυο. «Είμαι ένα παιδί που θέλει να βρει το σπίτι του. Με πήγε στην Henan ένα φαλακρός γείτονας περί το 1989», έλεγε στο βίντεο που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. «Αυτός είναι ένας χάρτης με την περιοχή του σπιτιού μου που τον σχεδίασα από μνήμης», ακούγεται να λέει, καθώς κρατά ψηλά ένα πρόχειρο, χειρόγραφο σχέδιο, με ορόσημα όπως το σχολείο, το δάσος μπαμπού και μια μικρή λίμνη».

Τα ψήγματα μνήμης στάθηκαν αρκετά.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις