ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ώρες αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι του Κιέβου της πρωτεύουσας της Ουκρανίας η οποία έχει αποτελέσει ένα από τα βασικά σημεία της επίθεσης της Ρωσίας από το πρωί της Πέμπτης οπότε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Όπως καταγγέλλουν οι Ουκρανοί στόχος των Ρώσων έχουν γίνει και κτήρια με πολίτες παρά τον ισχυρισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ότι στόχος των επιθέσεων του ρωσικού στρατού είναι μόνο στρατιωτικές υποδομές.

Ουκρανοί ανήρτησαν, μάλιστα, φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφές που υπέστη ένα πολυώροφο κτήριο στην λεωφόρο Λομπανόφσκι, στο κέντρο του Κιέβου ύστερα από εκτόξευση πυραύλου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κτήριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο του Κιέβου.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media ένα μεγάλο κομμάτι της πρόσοψης του κτηρίου έχει καταστραφεί. Παράλληλα άγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων με βίντεο να καταγράφουν την επιχείρηση απομάκρυνση τραυματιών από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο.

Σε άλλο βίντεο, μάλιστα, φέρεται να έχει καταγραφεί και η στιγμή που ο πύραυλος χτυπάει το συγκεκριμένο κτήριο στο κέντρο του Κιέβου.

Κάμερα ασφαλείας σε διαμέρισμα του κτηρίου φέρεται, επίσης, να έχει καταγράψει και την στιγμή του χτυπήματος από πύραυλο.

Η έκταση των καταστροφών που υπέστη το κτήριο το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε από πύραυλο, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έχουν καταγραφεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις