ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Στους έξι ανέρχονται πλέον οι ομογενείς οι οποίοι έχουν πέσει νεκροί στην ανατολική Ουκρανία, καθώς σκοτώθηκαν τέσσερις ακόμα άνθρωποι στο χωριό Μπουγάζ, μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δύο ομογενείς σκοτώθηκαν κατά τις αιματηρές συγκρούσες στην Ουκρανία. Οι δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανάς, κοντά στη Μαριούπολη. Μεταξύ των έξι Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί βρίσκεται και ένα παιδί.

Τις πρώτες εικόνες από το χωριό Σαρτάνα της Ουκρανίας όπου σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό -σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών- οι Έλληνες ομογενείς, έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του OPEN.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές», έσπευσε να ξεκαθαρίσει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο των δύο ομογενών

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό ακόμη έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Ρωσική πρεσβεία για νεκρούς Έλληνες ομογενείς: Δεν επιχειρούσαν σήμερα ρωσικές δυνάμεις στο Σαρτανά

«Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές», ξεκαθάρισε λίγο αργότερα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη πως στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν, ενώ πρόσθεσε πως ταυτόχρονα «ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο».

Τέλος, προειδοποίησε πως το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις