ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Διάφορες θεωρίες συνωμοσίας είχαν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το κεφαλαίο γράμμα «Ζ» που έφεραν πάνω τους τα ρωσικά άρματα μάχης.

Μάλιστα το γεγονός ότι το γράμμα «Ζ» δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο της Ρωσίας ενέτεινε ακόμα περισσότερο τα διάφορα σενάρια.

Μερικές από τις θεωρίες που κυκλοφόρησαν ήταν πως το γράμμα «Ζ» σημαίνει Ζελένσκι, δεδομένου ότι αποτελεί τον βασικό στόχο των Ρώσων αλλά και «σημείο zero», δηλαδή το σημείο χωρίς επιστροφή σε έναν πόλεμο.

Θεωρία 1η

Στρατιωτική πηγή στην ουκρανική πρωτεύουσα δήλωνε προ ημερών στη εφημερίδα Sun ότι το γράμμα «Z» «υποδηλώνει ότι οι τελικές προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί να διακριθεί οποιαδήποτε δύναμη επίθεσης, ιδιαίτερα από αέρος όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο. Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα και οχήματα και θα θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο φίλιων πυρών».

Διπλωματικές πηγές στο Κίεβο δήλωσαν επίσης στη Sun ότι είναι πλέον «ευρέως κατανοητό» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη αποφασίσει να εξαπολύσει μια αιματηρή και καταστροφική εισβολή.

Θεωρία 2η

Ο Ντέιβιντ Κίμε πρώην στρατιωτικός που παρακολουθεί την ουκρανική κρίση είπε πως από τις πληροφορίες που έχει από ρώσους παραστρατιωτικούς στις ρωσόφωνες περιοχές, την ομάδα Wagner συγκεκριμένα, το «Ζ» σημαίνει «Ζελένσκι» (το όνομα του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας.

Είναι, είπε, σαν τις οβίδες ή τις βόμβες που οι φαντάροι γράφουν επάνω τον παραλήπτη (δηλαδή εκείνον στον οποίο θα τις ρίξουν).

Θεωρία 3η

Τρίτη θεωρία και πιο ανησυχητική.

Σύμφωνα με άρθρο των International Business Times, που τους έχει απασχολήσει το θέμα, το «Ζ» μπορεί να σημαίνει «σημείο χωρίς επιστροφή».

Ο εμπειρογνώμονας σε στρατιωτικά θέματα της Ρωσίας Ρομπ Λι είχε δώσει την δική του εκδοχή.

Με ανάρτηση του στο twitter, ο Λι αναφέρει: «Φαίνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα ζωγραφίζουν δείκτες, σε αυτήν την περίπτωση “Z”, στα οχήματα τους για να εντοπιστούν από διαφορετικές ομάδες εργασίας ή κλιμάκια».

Τέλος στο μυστήριο με το «Ζ»

Το μυστήριο φαίνεται πως τελικά λύθηκε. Τίποτα τελικά από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Την απάντηση στο γρίφο για το γράμμα Ζ έδωσε τελικά δημοσίευμα της εφημερίδας Novosti.

Όπως αναφέρει υπάρχουν και άλλα γράμματα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για αντίστοιχες μονάδες του στρατού. Όπως το «Χ» και το «Ο».

Το γράμμα «Ζ» φαίνεται να σημαίνει ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και το Ζ μέσα σε τετράγωνο, ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας από την Κριμαία. Ο υπόλοιπος κατάλογος γραμμάτων:

Ο: Ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας
V: Ρωσικό πολεμικό ναυτικό
Χ: Δυνάμεις που έρχονται από την Τσετσενία
Α: Ειδικές δυνάμεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις